Kézilabda

2022.11.21. 11:19

Marina Rajcic és Montenegró a harmadik helyen zárta a kontinenstornát

Szerbia a csoportkörben, míg Magyarország és Szlovénia a középdöntőben fejezte be Európa-bajnoki szereplését. Montenegró és Marina Rajcic azonban érdekelt volt a végjátékban, a Siófok KC kapusa hazája válogatottjával készülhetett az elődöntőre.

MW

A szerb válogatott Uros Bregar vezetésével – aki egyben a siófokiak vezetőedzője is – pont nélkül zárta a csoportkört és az első szakasz után búcsúzott Svédország, Dánia és a társházigazda Szlovénia mögött. A Siófok KC játékosai közül Andela Janjusevic nyolc, míg Ana Kojic öt góllal zárta a tornát.

Debreczeni-Klivinyi Kinga nyolc gólt szerzett, a magyar válogatott pedig keretbe foglalta a kontinenstornát, hiszen a nyitómérkőzésen Svájc, valamint a középdöntő utolsó összecsapásán kívül – Szlovénia – nem tudott mérkőzést nyerni. Norvégia, Dánia és Svédország mellett Horvátország is jobbnak bizonyult.

Szlovénia a Dánia elleni bravúr, a Svédországgal szembeni nagyarányú vereség, valamint Szerbia legyőzése után motiváltan és reménykedve kezdhette meg a középdöntőt, ahol Horvátország legyőzésével minden esélye megvolt az elődöntőre. A Norvégia elleni hajrában elszenvedett vereség után azonban már csak matematikai esélyük maradt, mely a Magyarország elleni vereséggel végérvényesen elúszott. Tamara Mavsar tizenkilenc góllal a szlovén válogatott harmadik legeredményesebb játékosa volt, a Siófok KC szélsőjének mindössze négy rontott lövése volt az egész tornán.

Montenegró és Marina Rajcic a középdöntő utolsó, Hollandia elleni mérkőzéstől függetlenül ott lehetett az elődöntőben, miután hibátlanul megnyerte csoportját és a Franciaország elleni vereség után legyőzte Romániát. A Siófok KC kapusa a tornán addig harmincegy védést hozott össze a százhat kapujára tartó lövésből, amely 29,3 százalékos teljesítményt jelent. Montenegró a harmadik helyért ismét Franciaországgal csapott össze, ahol a hosszabbítás után végül két góllal a harmadik helyen végzett a kontinenstornán. Az Európa-bajnok Norvégia lett, míg második helyen Dánia zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában