Női kézilabda NB I

2022.11.27. 20:53

Nem voltak egy súlycsoportban, magabiztos Fradi-siker Bogláron

A győri tizennégy után hazai pályán tizenöt gólos vereséget szenvedett a NEKA az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesétől. A balatoniak huszonöt percig jól tartották magukat, ám egy közel tizennyolc perces gólcsend megpecsételte a sorsukat.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh Levente

Sok hibával tarkított bajnoki volt, amit jól jelez, hogy a hetedik percben Bohus Beáta, a tizenkettedikben pedig Elek Gábor is magához rendelte tanítványait. A hatvan percet összesen negyvenöt labdavesztés – eladott labda, technikai hiba – színesítette, melyből huszonhat az első játékrészben esett. A negyvenötből huszonhét a balatoniaké volt...
A kezdéstől a Fradi dominált, ám négygólos hátrányban (1–5) Bohus Bea időkérése után rendezték soraikat az akadémisták (5–6), így Elek Gábor is kikérte első idejét, ám huszonöt percig nem tudtak meglépni ellenfelüktől (9–11). Ekkor jött egy tizenhét és fél perces gólcsend Kellermannéktól, melyet Csata tört meg, ám ekkora már tizenkét gól lett a hátrányuk (10–22), ami a lefújásra tizenötre duzzadt.
Ez lett a bogláriak legnagyobb arányú veresége a szezonban, akik a győri tizennégy gólosat múlták felül. Ott azonban dobni tudtak húszat, most azonban megálltak tizenhatnál. Igaz, ezúttal nem akadt olyan vezér, mint a kisalföldiek otthonában Uhrin, aki akkor nyolcig jutott! A Fradi ellen Kellermann volt a legjobb hattal, az elsőben és a másodikban szerzett három–három góljával mindkét félidőben csapata legeredményesebbje tudott lenni. A szünet után Horváth Petra is betalált háromszor, ám utóbbin és Kellermannon kívül mindössze Csata volt még képes gólt elérni, egyet.

A nagyarányú vereség és a harmincegy kapott találat ellenére is dicsérhető a balatoniak kapusa, Wéninger Alexa, aki tizennégy védéssel zárta ezt a bajnokit, melyen a Fradi Janurik, Bíró párosa összesen tizenhárom labdát fogott.

K&H női kézilabda liga – 6. forduló
NEKA – FTC-Rail Cargo Hungaria 16–31 (9–13)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 500 néző. Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika

NEKA: Wéninger – Gém 1, Ferenczy 1, Kellermann 6, Juhász K., Varga E. 2 (1), Szabó A. 1. Csere: Zaj (kapus), Kovalcsik B., Szabó L. 1, Uhrin, Csata 1, Horváth P. 3, Molnár D., Zsembery. Vezetőedző: Bohus Beáta
FTC-Rail Cargo Hungaria: Janurik – Malestein 6 (1), Klujber 2 (1), Lekics, Cvijics 3, Bölk 2, Márton 2. Csere: Bíró B. (kapus), Tomori, Kisfaludy 2, Hársfalvi 2, Kukely A. 5 (2), Papp D. 2, Stolle 1, Szöllősi-Zácsik 2, Szucsánszki 2. Vezetőedző: Elek Gábor
Kiállítások: 2 perc (–), illetve 2 perc (2 perc)
Hétméteresek: 2/1 (1/1), illetve 4/4 (2/2)

MESTERMÉRLEG

Bohus Beáta:  

Nyilván a BL-szereplő Fradi ellen a fiatal csapatunktól nem lehetett csodákat várni. Az első félidő kimondottan tetszett, majd a második játékrészre elfogytunk.

Elek Gábor:  

Az első félidőben jól játszottak a hazaiak, gyors tempót diktáltak, a játékosaimat meglepte, hogy ekkora ellenállással találtak magukat szembe. A szünetben rendeztük a sorokat, a második játékrészben a fizikális fölényünket érvényre tudtuk juttatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában