Ritmikus Gimnasztika

2022.12.27. 16:23

A Mogyoródon rendezett versenyen is kibérelték a dobogót a kaposváriak

A Törökbálinton rendezett országos bajnokságon és a mogyoródi emlékversenyen is kiválóan szerepeltek a kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület indulói.

Molnár Gábor

Törökbálinton rendezték meg a ritmikus gimnasztika együttes kéziszer csapat országos bajnokságot, ahol remek, dobogós helyezéseket értek el eredményeket értek el a kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület versenyzői.

– Az I. osztályban, serdülő korcsoportban a kaposvári csapat csakúgy mint a Magyar Kupán ismét a dobogó második fokára állhatott fel – tájékoztatott Balogh Orsolya, a kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület edzője. – A csapat tagjai Csernák Mirjam, Grózner Alexa, Keszthelyi Boróka, Mészáros Veronika, Szvitán Zorka és Vlasics Zorka voltak. A felnőtteknél – szintén – az  első osztályban az LSC csapata újfent megismételve a Magyar Kupa eredményét ezüstérmes lett. A csapat Borbély Kata, Farkas Júlia, Király Gréta, Kirkovits Dorottya, Rohtmer Nikolett és Vad Orsolya kapott szerepet. Ezzel az eredménnyel a szövetségi együttes a kéziszer csapatversenyeket öt ezüstéremmel zárták.

Nem sokat pihenhettek a kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület kiválóságai, hiszen az országos Bajnokság után egy héttel Mogyoródon immáron huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a Dr. Abádné Hauzer Henriette Emlékversenyt.

 

– A nagy múltú ritmikus gimnasztika versenyt az együttes kéziszercsapatok számára írják ki minden esztendő végén – tudtuk meg a kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület edzőjétől. – Az idén tizenhét egyesület több mint ötszáz versenyzője vett részt a megméretésen, köztük a kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület felnőtt és serdülő társulatai is. A lányok a szezon utolsó viadalán nagyon jó formában voltak, amit a zsűri is értékelt.

A Borbély Kata, Farkas Júlia, Király Gréta, Kirkovits Dorottya, Rohtmer Nikolett és Vad Orsolya összeállítású első osztályú felnőttcsapat aranyérmes lett a mogyoródi emlékversenyen. Az  első osztályú serdülőcsapat pedig a Magyar Kupa és az országos bajnokság után ismét egy ezüstéremmel gazdagodott. A csapat Csernák Mirjam, Grózner Alexa, Keszthelyi Boróka, Mészáros Veronika, Szvitán Zorka és Vlasics Zorka alkotta. A kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület így összesen három arany- és hat ezüstéremmel zárták az őszi csapatversenyszezont.

A Balogh Orsolya, Boros Ninetta, Oláh Dóra és Kutnyák Nikolett készítette fel a különböző erőpróbákra.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk Törökbálint adott otthont a ritmikus gimnasztikázók Magyar Kupa versenysorozatát. A kiemelt I. osztályú megméretésen az ország legjobb egyesületei vettek részt. A kaposvári LSC RG SE egyik tehetséges versenyzője, Grózner Alexa a serdülő korcsoportban mutatta be tudását. A fiatal sportoló kiválóan szerepelt, így összesen kettő arany és kettő ezüstérmet gyűjtött be. A buzogány és a szabad gyakorlatával a 2009-ben születettek között lett Magyar Kupa-győztes. Labdával és egyéni összetettben pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Míg karikával az ötödik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában