Vízilabda

2023.02.04. 22:01

Első hazai győzelmével előzött a Kaposvári VK

Szezonbeli első hazai győzelmét aratta a Kaposvári VK, amely hat góllal verte a PannErgy-MVLC-Miskolcot az E.ON férfi vízilabda OB I. 13. fordulójában.

Klein Péter

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

A KSI elleni, hétközi győzelmet követően hazai medencében szerette volna tovább növelni pontjainak számát a Kaposvári VK, amely ebben az idényben még nem tudott nyerni a Csik Ferenc Versenyuszodában. Surányi László tanítványai így nagy erőkkel vetették bele magukat a találkozóba, a főszerepet viszont a kapufa kapta az első percekben: előbb Juhász-Szelei Norbert talált telibe a bal oldalit, majd ifjabb Berta József is, azonban utóbbi lökete után már befelé pattant a labda, így megszerezte a vezetést a KVK. A miskolciak Krasznai Bendegúz felső lécről lecsorgó lövésével gyorsan egalizáltak, majd könnyedén elléphettek volna vendéglátójuktól, ugyanis Aleksa Petrovski fél percen belül kétszer is szabálytalankodott a büntetőterületen belül. Az első ötméterest azonban az addig is remekül védő Csoma Kristóf hárította, míg a másodikat Sebastian Oltean fölé vágta. Ez megfogta a Miskolcot, a hazaiak pedig ezt kihasználva Horváth Ákos duplájával és Juhász-Szelei Norbert újabb találatával négygólos előnyre tettek szert az első játékrész végére. A második etapot Pellei Frank centergólja nyitotta, majd egy kettős emberelőnyt kihasználva zárkózott a Miskolc, amely a harmadik ötméteresét már gólra váltotta, így feljött négyre. Emiatt a legjobbkor érkezett Kacper Langiewicz centergólja, amivel a nagyszünetben öttel vezetett a Kaposvár.

A fordulás után Horváth Ákos gyarapította tovább góljai számát, s a hazai előnyt, amit Szatmári Kristóf és Takács János nyolcra növelt, hátul pedig Csoma Kristóf lehúzta a rolót kapuban, s ezzel a somogyiak el is döntötték a három pont sorsát. A vendégek azonban nem adták fel, próbáltak visszakapaszkodni a meccsbe, és zsinórban három gólt szerezve feljöttek újra öt gólra. Az utolsó felvonásban viszont ismét a hazaiak akarata érvényesült, akik könnyű gólokat szerezve bebiztosították a sikerüket.
A Kaposvári VK ezzel az első hazai győzelmét aratta a szezon során, s a három pontnak köszönhetően a tizenegyedik helyről fellépet egészen a kilencedikre a legyőzött Miskolcot, illetve az ősi rivális Pécset megelőzve.

Surányi László – Belekormányoztam a csapatot a gödörbe, most minden erőmmel azon vagyok, hogy kihozzam onnét. Két lépcsőfokot már léptünk felfelé, de még jön három, amit szintén meg kell lépni. A játékosaim végre hisznek a sikerben és akarják is azt.

Vidumanszky László: – A Kaposvár megérdemelte a győzelmet, hiába jöttünk ide nagy ambíciókkal, ha nem tudjuk megvalósítani azt, amit előzetesen eltetvezünk. Ilyen kezdéssel nem lehet mérkőzést nyerni.

Kaposvári VK–PannErgy-MVLC-Miskolc 13–8 (5–1, 3–2, 3–3, 3–2)
Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 100 néző. Vezette: Vogel G., Bereczki M.
Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter, ifj. Berta J. (2), Pellei F. (1), Szatmári (2), Juhász-Szelei (2), Takács J. (3). Csere: Szilágyi (kapus), Petrovski, Langiewicz (1), Palatinus, Vörös, Aranyi, Horváth Á. (3). Vezetőedző: Surányi László.
PannErgy-MVL-Miskolc: Moravcsik – Smitula (1), Krasznai (1), Nagy N. (1), Böröczky, Várkonyi (2), Brkic (1). Csere: Bögös (kapus), Oltean, Molnár B., Molnár G. (1), Tanczer (1), Gomes, Stefanidesz. Vezetőedző: Vidumanszky László.
Gól emberelőnyből: 6/5, illetve 7/2.
Gól kettős emberelőnyből: –, illetve 1/1.
Gól ötméteresből: –, illetve 3/1.
Kipontozódott: Kakstedter (12. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában