Kézilabda

2023.03.09. 15:21

A németek és a lengyelek ellen is kikapott a válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott Németország és Lengyelország ellen is kikapott a felkészülési mérkőzéseken.

Fotó: NemA

Az első játékrészben még vezetett is a magyar női kézilabda-válogatott Ludwigsburgban, azonban a félidei háromgólos német előnyt a második játékrész elején tovább építette a hazai csapat, így hat góllal alulmaradt a magyar nemzeti gárda az első felkészülési mérkőzésen.

Németország–Magyarország 26–20 (11–8)

Ludwigsburg, vezette: Balvan, Prastalo.

Magyarország: Janurik, Szikora (kapusok), Bordás 1, Debreczeni-Klivinyi 1, Füzi-Tóvizi, Győri-Lukács 1, Klujber 4 (3), Kuczora, Kácsor, Márton, Papp 5, Pásztor, Schatzl 1, Szöllősi-Zácsik 3, Töpfner 4, Vámos. Edző: Golovin Vlagyimir.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3.

Golovin Vlagyimir: – A hatgólos különbség elsősorban Szikora Melinda védéseinek köszönhetően nem lett nagyobb a végére. Támadásban akadtak szép megmozdulásaink, de ezek esetlegesek voltak és a védekezésünk sem volt kellően kemény, a német csapat minden hibánkat ki tudta használni és könnyű gólokat tudott szerezni.

***

Az első játékrész nagy részében vezetett a magyar női kézilabda-válogatott a Lengyelország elleni felkészülési mérkőzésen, a szünetet követően azonban az ellenfél átvette a vezetést, amelyet a találkozó végéig nem adott ki a kezéből.

Magyarország–Lengyelország 29–31 (17–17)

Heidelberg, vezette: M. Sa, V. Sa.

Magyarország: Janurik, Szikora (kapusok), Bordás 1, Debreczeni-Klivinyi 2, Füzi-Tóvizi, Győri-Lukács 2, Klujber 3 (1), Kuczora 1, Kácsor, Márton 2, Papp 2, Pásztor 4, Schatzl 2, Szöllősi-Zácsik 7, Töpfner, Vámos 3. Edző: Golovin Vlagyimir.

Golovin Vlagyimir: – Ma az sem működött, ami egy nappal korábban még ment a németek ellen. Védekezésben többször is hibáztunk, főleg középen voltunk fegyelmezetlenek. Támadásban pedig sok technikai hibát vétettünk, amiből az ellenfél rendre könnyű gólokat tudott szerezni ellenünk.

A válogatottban két siófoki játékos is szerepel, Debreczeni-Klivinyi Kinga és Papp Nikolett személyében. Előbbi a két felkészülési mérkőzésen három gólt szerzett, utóbbi pedig összesen hét találatot értékesített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában