Labdarugó

2023.03.26. 18:43

Emberhátrányban kapott ki a Rákóczi FC

Emberhátrányban kapott ki hazai pályán a MOL Fehérvár FC második csapata ellen a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 27. játéknapján.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Kaposvári Rákóczi FC a tabellán két hellyel és négy ponttal mögötte álló MOL Fehérvár FC második csapatát fogadta a Cseri úti sportcentrumban, ahol legutóbb pontot tett az október óta tartó nyeretlensági sorozatára. A somogyi zöld-fehéreknek ezúttal is a pontszerzés volt a céljuk, még azt követően is, hogy az első félidő derekán megfogyatkoztak, ugyanis Kocsis Barnabás hét perc alatt két sárga lapot is begyűjtött. A kiállítás után sem változott sokat a játék képe, mind a két csapat nagy iramban futballozott, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így az első helyzetre 39 percet kellett várni. Ekkor Pintér Norbert vette célba az ellenfél kapuját, azonban hiába volt erős a lövése, Gergely Rolandnak nem okozott gondot. Egy perc múlva viszont már a Rákóczi kapuja előtt adódott veszély, ráadásul Molnár Csaba harmincöt méteres, jobb felsőbe tartó átlövésével a vezetést is megszerezte a Fehérvár II. (0–1). 

A második félidő elején Pintér Norbert rögtön egy remek, a kapu jobb oldalát csak centikkel elkerülő lövéssel jelezte, hogy a Rákóczi nem adta fel a mérkőzést. A folytatásban bár a vendégek előtt adódtak lehetőségek, de Tóth Tamás lesről fejelt a hálóba, míg Babos Bence löketét védte Ipacs Péter. Egy órányi játékot követően átvette a mérkőzés irányítását a Fehérvár második csapata, amely az utolsó negyed órába lépve megduplázta előnyét, miután Babos Bence lépett ki a védők közül, majd a bal alsóba gurított (0–2). 

A hajrára hármas cserével próbált frissíteni a Rákóczi, de így is inkább Ipacs Péternek akadt dolga, akinek Csepregi Barnabás lövésénél még bravúrt is be kellett mutatnia, így „csak” kettő-nullára kapott ki a közel egy órát emberhátrányban futballozó Rákóczi. 

Kaposvári Rákóczi FC–MOL Fehérvár FC II. 0–2 (0–1) 

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum, 180 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Kondrákor T.). 

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Zólyomi (Borbély Á., az 57. percben), Kocsis B., Harsányi, Böndi – Gál, Országh (Kis-Fónai, a 75. percben) – Ekker, Hampuk (Szederkényi, az 57. percben), Pintér N. (Kálmán Sz., a 75. percben) – Bíró D. (Mayer Máté, a 75. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf. 

MOL Fehérvár FC II.: Gergely R. – Horváth G., Urbán K., Lencsés, Berekali – Pető M. – Csepregi, Ambach (Balogh M., a 72. percben), Molnár Cs., Babos (Husvéth, a 92. percben) – Tóth T. (Cserkuti-Németh, a 87. percben). Vezetőedző: Imrik László. 

Gólszerzők: Molnár Cs. (a 40. percben), Babos (a 73. percben). 

Kiállítva: Kocsis B. (a 28. percben). 

Sárga lap: Kocsis B. (a 21. percben), Borbély Á. (a 63. percben), Kálmán Sz. (a 80. percben), illetve Molnár Cs. (a 44. percben), Balogh M. (a 87. percben). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában