Foci

2023.04.23. 19:44

Farkas a Szentlőrincet is megmarta, negyedszer nyert a BFC Siófok

Ötödik veretlen találkozóján egymás utáni negyedik győzelmét aratta a BFC Siófok a kiesés ellen küzdő, korábbi trénere, Domján Attila által irányított Szentlőrinc otthonában. A második találatot jegyző Farkas Balázs Kesző nyolc gólnál jár, melyből hetet tavasszal szerzett.

Keszthelyi Zoltán

Forrás: Bama.hu

Fotó: Laufer László

Nem volt könnyű, sok hibával játszottak a balatoniak, ám nem volt elég minőség a házigazdákban, hogy ezt ki tudják használni, így megszerezték egymás utáni negyedik sikerüket. Ilyenre utoljára 2019. augusztus 11. és szeptember elseje között volt példa: Gál István irányítása mellett a Gyirmót FC Győr (2–1), az ETO FC Győr (1–0), a Szeged-Csanád Grosics Akadémia (1–3) és a Szolnoki MÁV FC (2–1) legyőzésével, azóta váratott magára egy ilyen sorozat!

Kellet a sikerhez, hogy az első ziccerüket elrontották a lőrinciek Rétyi révén, aki nem a lövést, hanem a passzt választotta az elé kifutó Winterrel szemben (10.p.). Gól nélküli döntetlennél még büntetőt is hibáztak, amit Szakály Kesztyűssel szemben elkövetett lerántása miatt kaptak, ám Winter megfogta Rétyi jobb sarokba tartó labdáját (36.p.)! Nehéz megmondani, mi lett volna, ha hátrányba kerülnek a balatoniak... Dragan Vukmir tanítványai a huszadik percben érkeztek meg a meccsbe, rögtön egy kapufával, melynél Varjas jobb oldali beadása utáni Kerezsi ívelt fejese kötött ki ott, majd három perc múlva Varga beadása utáni a berobbanó Major hálóba tartó fejesét Tamás "stukkolta ki" a léc alól! A félidő végén aztán megjöttek a találatok, melyekkel két perc alatt lerendezte a három pont sorsát a BFC Siófok: Varga ugratta ki a bal szélen Varjast, akinek a centerezését Dénes passzolta a hálóba (1–0), majd Kerezsi beadása után Farkas átvette a labdát a kapu előterében, lefordult a védőjéről, s négy méterről a kapuba passzolt! Kerezsinek az első, Dénesnek viszont már a második gólja volt ez sárga–kék mezben a bajnokságban!

A szünet után egyértelműen a piros–feketék domináltak, Varjasék leginkább védekeztek, Wintertől megint kellett egy bravúros védés Novák fejesénél, rögtön a kezdés után (46.p.), majd László szabadrúgását piszkálta ki a léc alól (56.p.). A szépítés helyett jött egy hiba és az újabb siófoki találat! Daróczi és Keresztes nem értette meg egymást, Farkas a nevető harmadikként elvitte a labdát, kiugratta a támadást követő Kerezsit, aki egyedül vezethette a játékszert Prokop kapusra, aki elsőre védeni tudott, de a róla kipattanót hálóba helyezte a balatoniak támadója (3–0). A folytatásban is fölényben játszottak a házigazdák, mentek előre a szépítésért, ami viszont csak a rendes játékidő letelte előtt született meg egyetlen perccel, így mondhatni nem osztott, nem szorzott.

A balatoniak remek szériában vannak, külön öröm, hogy két vereség után ez volt az első sikerük Szentlőrincen, ahol mindig nehéz nyerni: a piros–feketék ezzel együtt pályaválasztóként tizenhét mérkőzést játszottak, s csupán a negyedszer hagyták el pont nélkül a pályát.

Merkantil Bank Liga – 33. forduló:
Szentlőrinc – BFC Siófok 1–3 (0–2)

Szentlőrinc, Szentlőrinc SE Sporttelep, 250 néző. Vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Király Zsolt)

Szentlőrinc: Prokop – Farkas M. (Nagy Zs., a szünetben), Keresztes, Tamás L., Erdélyi (Pintér Á., 76.p.) – Daróczi, Papp G. (Lénárt, a szünetben), Havas, Kesztyűs (Grumic, 69.p.) – László D., Rétyi (Novák Zs., a szünetben). Vezetőedző: Domján Attila.

BFC Siófok: Winter – Vágó G., Horváth M., Debreceni Á. – Major G. (György N., 88.p.), Varjas Z. (Nemes, 88.p.), Szakály A., Kerezsi (Nyitrai, 80.p.), Varga B. – Dénes (Hegedűs M., 63.p.), Farkas B. (Polényi, 80.p.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gólszerzők: Grumic (90.p.), illetve Dénes (43.p.), Farkas B. (45.p.), Kerezsi (75.p.)

 

Címkék#BFC Siófok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában