Kézilabda

2023.04.23. 19:27

Két góllal nyert hazai pályán a Vác ellen a Siófok

Szinte végig kiélezett volt a mérkőzés, ám ennek ellenére is úgy nyert a Siófok KC hazai pályán a Praktiker-Vác ellen a női kézilabda NB I.-ben, hogy végig vezetett.

Molnár Gábor

Fotó: Németh András

Ahogy mondani szokták, rajt-cél győzelmet aratott a Siófok KC a vendég Praktiker Vác ellen, hiszen végig a balatoniaknál volt az előny. Úgy indult a találkozó, hogy sima hazai diadalt hoz a tizennegyedik fordulóból elhalasztott összecsapás lesz, miután a tizenegyedik percben már 6–1 állt az eredményjelzőn. A folytatásban azonban, lépésről, lépésre közelítettek a váciak a riválisukhoz, ám utolérni csak a huszadik és a negyvenkettedik percben tudták a balatoniakat, ám a fordítás már nem jött össze nekik.

Fotó: Németh András

A mérkőzésen amúgy mindkét fél ugyanannyiszor, szám szerint negyvenszer próbálkozott, igaz, az SKC hatvan, míg a Vác ötvenöt százalékos hatékonysággal. Ami különbséget jelentett, s ez sokat elárul(hat) a Pest vármegyeiek támadójátékáról, hogy amíg a tópartiak nyolc, addig a vendégek mindössze egy hetest dobhattak. Viszont fele annyi kétperces kiállítással büntették a játékvezetők Uros Bregar vezetőedző társulatát, szám szerint hárommal, mint Herbert Gábor alakulatát.

Fotó: Németh András

Óriási szüksége volt a diadalra a házigazdának, még akkor is, ha legutóbb megnyerték a somogyi, balatoni rangadót, hiszen a hírek szerint nem rózsás a helyzet a csapat háza táján, s ezt legutóbb Debreczeni-Klivinyi Kinga is megerősítette.

Fotó: Németh András 

A Siófok KC jelenleg – húsz ponttal – a hetedik helyen áll a bajnokságban.

Siófok KC–Praktiker-Vác 24–22 (16–13)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok. V.: Ónodi E., Őri E.

Siófok KC: Rajcic – Kojic, Sirián Sz., Mavsar 4 (3), Juhász F., Milosavljevic 8 (3), Kajdon B. 5, Debreczeni-Klivinyi K. 4, Lakatos R., Such N. 3, Abdourahim, N’Diaye Hawa. Vezetőedző: Uros Bregar, edző: Ziga Novak.

Praktiker-Vác: Csizmadia F., Bukovszky A., Pásztor B. – Ballai A., Ferenczi F. 1, Ballai B. 3, Kovács A., Marincsák N. 2, Kurucz A., Bánfai K. 1, Schatzl N. 1, Kuczora Cs. 9 (1), Kovacsik J., Helembai F 2, Diószegi N. 3 . Vezetőedző: Herbert Gábor.

Hétméteresek: 8/6, illetve 1/1.

Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában