Kézilabda

2023.05.16. 15:20

Az ötödik, de akár még a nyolcadik helyen is végezhetnek

Két fordulóval a bajnokság vége előtt megállapítható, hogy még négy helyen is zárhat a Csurgói KK a végső elszámolásnál.

MW

A Gyöngyösön elszenvedett vereség duplán fájó lehet, hiszen mindamellett, hogy az első félidőben sokáig kimondottan jól játszottak a végül pont nélkül maradó csurgóiak, a vereség egyúttal azt is jelenti, hogy amennyiben nem érnek el óriási bravúrt az éllovas OTP Bank-Pick Szeged ellen szombaton, úgy már nem csak a saját kezükben van a sorsuk.

Amennyiben ugyanis a hátralévő két fordulóban – egyaránt hazai környezetben a Szeged és a kis Veszprém ellen – nem sikerül legalább két pontot gyűjteni, úgy akár még a nyolcadik helyen is végezhetnek a somogyiak. Ez ugyan előrelépés lenne a tavalyi szezonhoz képest, ám az őszi szereplésük után óriási csalódást jelentene. Ehhez mindemellett az is kell, hogy a Gyöngyös legalább egy mérkőzését megnyerje a hátralévő kettőből, míg a Dabasnak legalább három pontot hoznia kellene a Balatonfüred és Tatabánya ellen.

Ha legalább két egységet szereznek a csurgóiak az utolsó két körben, úgy már biztosan a tabella első felében végeznek, ebben az esetben ugyanis a Dabassal már nem kell számolniuk, így az első hét hely borítékolható.

Egy győzelem akár a hatodik helyet is jelenthetné, mivel, ha a Gyöngyös az idegenbeli Komló és a hazai Budakalász elleni találkozóiból csak egyet tud hozni, úgy a megszerzett két somogyi pont a csurgói hatodik helyet jelentené.

Matematikailag egyébiránt az ötödik helyre is van minimális esélye a csapatnak, de ebben az esetben négy pont kell az utolsó két körben, míg a Balatonfüred egyet sem szerezhet a hazai Dabas és az idegenbeli Ferencváros elleni mérkőzésein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában