Helyi sport

2023.06.06. 10:51

Gyászolnak a vitorlázók: elhunyt Rotter Lajos

Hosszú, de bizakodóan viselt betegség után hunyt el 86 éves korában Siófokon, szeretett földvári otthonához közel Rotter Lajos.

MW

A klub emblematikus személyiségétől, Rotter Lajostól érzelmes posztban búcsúzott a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet.
– Kalandos életét a repülés és a vitorlázás szeretete jellemezte – írták. A repülés családi örökség: édesapja id. Rotter Lajos gépészmérnök, a magyar vitorlázórepülés kiemelkedő alakja volt, kiváló pilóta és repülőgéptervező, az 1936-os berlini olimpián rekordot repült saját tervezésű vitorlázórepülőjével, a Nemerével. Nehéz lehetett egy ilyen édesapa nyomába lépni a mérnöki pályán, de Lalinak sikerült. 1956-ban emigrált, Angliában végezte el az egyetemet. Kiváló mérnökként egy amerikai olajcég  alkalmazásában sokáig dolgozott Szaúd Arábiában. Nem titok, a szerelem hozta vissza Magyarországra. Klubunk aktív tagja lett.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában