Változás

2023.07.05. 18:20

Most már biztos: tizenegy órára halasztották az 55. Kékszalag-Raiffeisen Nagydíj rajtját

A Versenyvezető és a Versenykoordinációs központ a várható időjárási helyzetre való tekintettel az 55. Kékszalag - Raiffeisen Nagydíj rajtját július 6-án 11 órára halasztja.

Mócza Dániel

20210722 Balatonfüred Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló Elrajtolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye - amelyet a Magyar Vitorlás Szövetség szervezett

Fotó: Penovác Károly

Az intézkedés oka, hogy az erős szélben az este, éjszaka és hajnalban ideérkező hajók biztonságos kikötése - a kikötői infrastruktúrák szűkössége miatt - nem biztosítható optimálisan. (A fenti intézkedést a Versenyutasítás 7.8 pontja és a Versenykiírás 8.4 pontja lehetővé teszi.) Ennek ellenére így is élénk/erős szél várható a későbbi rajt alkalmával a vitrolások szerencséjére. Sajnos ennek az a hátránya is, hogy a hajók manőverezése a pöffös szélben kiszámíthatatlanná válhat, és a megszokottnál nagyobb területet vehet igénybe, írja sajtóközleményében a MVSZ. A balatoni vízirendészet és a versenyrendőrség pedig arra kéri a a nézőhajók és verset megtekintő vitrolások vezetőit, hogy a mezőnytől legalább 500 méteres távolságot tartsanak. 

A Kékszalag élő adása a Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos Facebook-oldala mellett több online platformon, köztük az Origo sportrovatában is nyomon követhető. A műsor csütörtökön reggel nyolc órakor veszi kezdetét és egészen szombat estig, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztó ünnepség végéig tart majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában