Kosárlabda

2023.08.15. 15:55

Elúszott a továbbjutás reménye a Nemzetek Ligáján

A Nemzetek Ligája második fordulójában 20–17-re alulmaradt az U23-as 3x3-as női kosárlabda-válogatott a németekkel szemben. Így elúszott a továbbjutás reménye Varga Eszteréknek.

Trancsik Zsanett Kármen

Júliusban a 3x3-as U23-as magyar női kosárlabda-válogatott Pristinában szerepelt a Nemzetek Ligája első fordulójában. A nyolc mérkőzést követően Magyarország 250 pontot ért el, így a tabellán akkor a második helyet foglalta el közvetlenül Hollandia után, mely 260 ponttal állt az élen, míg a harmadik németeknek 240 egysége volt.

Augusztus elején kezdődött Szolnokon a FIBA 3x3 U23 Nations League 2023 második fordulója, melyen a magyar válogatott ismét a volt kaposvári Varga Eszterrel a soraiban vett részt.

Az első nap a magyarok másodikak lettek Törökország mögött Hollandiát és Németországot megelőzve. A mieink ezzel az összetettben beérték az élen Hollandiát, míg a harmadik Németországgal szemben harminc pontra növelték az előnyüket.

A hollandok elleni 21–15-ös diadal, különösen a 9–1-es első három perc, kiváló erődemonstráció volt. Lélektanilag is kulcsfontosságú, hogy rögtön az első napon sikerült a legnagyobb riválissal szemben erőt mutatni. Ráadásul ez volt az egyetlen nap, amikor a csoportkörben találkoztak a hollandokkal. Innentől erre már csak a döntőkben lett volna lehetőség. Eközben pedig figyelni kellett Németországra is, akik ebből a harmincpontos hátrányból nevető harmadikként még befuthattak. Igaz, nekik ehhez már bravúrra és a riválisaik váratlan botlásaira lett volna szükség.

A magyar válogatott az első napon a döntőben egy utolsó másodperces kosárral szenvedett vereséget. A mieink Tóth Franka térdsérülése után három fővel küzdöttek. Ráadásul a finálét a Szolnokot elérő vihar is megszakította, így az utolsó három percet teremben játszották le. A csapat tartását dicséri, hogy ilyen körülmények között 13–10 után 15–13-ra még fordítani tudtak.

Két helyen változott a keret a következő napra. A sérült Tóth Franka és Zsámár Lili helyett Kovács Kitti és Szirony Dorina kerül a versenyző négyesbe. Tóth Orsi és Varga Eszter pedig maradt a csapatban.

A második meccsnap nyitányán a válogatott 21–11-re győzte le Koszovót. A második csoportmérkőzésen azonban 21–12-re alulmaradt Németországgal szemben, így a magyarok a negyedik helyet szerezték meg. Ezzel az utolsó nap előtt az összetettben Hollandia vezetett 410 ponttal, Németországnak 400 egysége volt, míg Magyarországnak 390.

Az utolsó meccsnap nyitányán a magyarok 21–16-ra győzte le Törökországot, így egy lépéssel közelebb került a Szuperdöntőhöz. A második csoportmérkőzésen 20–17-re alulmaradtak a magyarok Németországgal szemben, így számukra véget ért a szolnoki kaland, s egyben a továbbjutás reménye is elúszott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában