Úszás

2023.09.26. 15:31

Kaposvári úszó is vízbe ugrik a junior Európa-bajnokságon

Sonline.hu

Győrffy Lili (jobbra) is vízbe ugrik Korfun, a junior Európa-bajnokságon

Szeptember 29 és október 1. között rendezik a görögországi Korfu szigetén a LEN Nyíltvízi Junior Európa-bajnokságot, amelyen tizenhét magyar, köztük egy kaposvári versenyző is részt vesz. Győrffy Lili, a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE úszója, még a júniusi válogatón tempózta be magát a válogatottba.

Korfu szigete egy új versenyhelyszín a LEN kalendáriumban, először rendeznek Junior Európa-bajnokságot itt. Három korosztály legjobbjai ugranak vízbe a korfui kontinensviadalon – a 14-15, a 16-17 és a 18-19 évesek. A legfiatalabbak (14-15 évesek) 5 kilométeren, a 16-17 évesek 7,5 kilométeren, míg a legidősebbek, a juniorok 10 kilométeren mérkőznek meg, továbbá egy U19-es és egy U16-os 5 kilométer mix váltó is a program részét képezi.

Tizenhét magyar versenyzőnek lehet szorítani: Abonyi-Tóth Glenda, Hambardzumyan Arshak, Fábián Bettina, Flück Nóra, Gálicz László, Győrffy Lili, Kárpáti Máté, Kovács-Seres Hunor, Nagy Napsugár, Nett Vivien, Pálházi Léda, Pittlik Zsigmond, Poteczin Dániel, Rohács Luca, Szimcsák Mira, Tóth Olivér és Varga Levente.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában