Kézilabda

2023.09.17. 15:30

Zsinórban harmadik győzelménél tart a NEKA

Remek második félidei védekezésükkel a bogláriak legyőzték a legutóbb ötödik füredieket a balatoni a rangadón. A HSA NEKA tavaly november óta csak az OTP Bank-PICK Szegedtől kapott ki saját közönsége előtt.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

– Edzőpróbáló meccs volt – foglalta össze Sótonyi László. Igaza volt, mert rengeteg bosszantó, ki nem kényszerített hibát vétettek tanítványai, a Dely, Kovács, Ludmán, Sztraka-négyes 25 lövéséből 5 gól született, a csapatnak emellett volt nyolc–nyolc technikai hibája, eladott labdája is. A második félidei négy találatával Sisa kiemelkedett, Kovácsot is dicsérni lehet, ám Deményi, illetve a beállók, Karai és Gál voltak, akik végig kiemelkedtek. Deményinek 16 hárítása volt, a szünet után többször fontos pillanatban mentett, Karai és Gál a védelem oszlopai voltak, előbbi két, utóbbi három gólig és két kiharcolt hetesig jutott. Ebben a szezonban extra második félidőket produkálnak a bogláriak: a Carbonex–Komlónak nyolc, a Fejér-B.Á.L. Veszprémek tíz, most a füredieknek kilenc találatot engedélyeztek.

Nem volt egy könnyű hatvan perc, még akkor sem, ha tizediktől végig vezetve nyertek, hisz másfél perccel a vége előtt újra bejöttek egyre a szünet után 12 perc kiállítást összeszedő, volt, hogy hármas emberhátrányban játszó – fürediek. Lehetett volna ez "lazább" siker, ám a 40. percben háromszor is támadhattak az ötgólos előnyért (20–16) a somogyiak, harmadszor emberelőnyben, végül tíz percig tartott a gólcsendjük, amit Kovács tört meg (21–19).

K&H férfi kézilabda liga – 3. forduló
HSA NEKA – Balatonfüredi KSE 24–22 (14–13)
Balatonboglár, NEKA Csarnok, 250 néző. Vezette: Fekete T., Hajdu T.

HSA NEKA: Deményi – Krakovszki Zs. 2, Dely 1, Sztraka 2, Karai 2, Kovács T., Molnár R. 1. Csere: Mikler K. (kapus), Gál 3, Ludmán 2, Tárnoki, Kovács G. 5(2), Kathi 1, Sisa 5(2), Kanyó. Vezetőedző: Sótonyi László.
Balatonfüredi KSE: Andó – Brandt 3, Kljun, Szöllősi B. 1, Szűcs B. 2, Varga M. 4, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Sretenovic 4, Gostovic 4(2), Sikosek Pelko, Szmetán M. 3, Dénes J., Kemény. Vezetőedző: György László.
Kiállítások: 8 (4) perc, illetve 16 (4) perc.
Hétméteresek: 4/4 (1/1), illetve 2/2 (1/1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában