Labdarúgás

2023.10.01. 18:31

Első gólját szerezte a súlyos sérülésből visszatérő Harsányi Dániel

Harsányi Dániel fejesgóljával győzött a Kaposvári Rákóczi FC a Bonyhád-Majos ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában.

Klein Péter Nándor

Megbízott edzővel érkezett Kaposvárra a Bonyhád-Majos, ugyanis a mérkőzést megelőzően, péntek este a tolnaiak vezetősége elfogadta a játékosként a Rákóczit is erősítető vezetőedző, Kardos Ernő lemondását. A helyét ideiglenesen Gyánó Szabolcs vette át, aki láthatóan jól feltüzelte csapatát a Rákóczi ellen. A mérkőzés elején ennek ellenére a hazaiak játszottak fölényben, ez pedig helyzetekben is megmutatkozott. Bonnyai Márk – aki korábban az első- és a másodosztályban is védte a Rákóczi kapuját – azonban előbb Hampuk Ádám jobb alsóba tartó belsőzését védte könnyedén, majd Bíró Dominik sem tudta elpöckölni a labdát az egykori csapattársa mellett. A szünet előtt kevéssel Szederkényi Ádám fejelt közelről fölé, majd Horváth Balázs lövésébe előbb az utolsó pillanatban léptek bele, majd célt tévesztett a Rákóczi középpályása.

A fordulás után is fölényben futballozott a Rákóczi, Ekker Milán szinte azonnal helyzetbe is került, de Bonnyai Márk az ő lövését is fogta, majd egy órányi játékot követően újra a kapus nyerte kettejük csatáját, ekkor a szélső tizenhatméterről elvégzett, léc alá tartó szabadrúgását tornászta ki. Az ebből következő szögletnél viszont már kapus sem tudta megmenteni csapatát a góltól, ugyanis Harsányi Dániel remekül érkezett és középről, öt méterről fejelt a kapu bal oldalába (1–0). Egy perc múlva megduplázhatta volna előnyét a Rákóczi, ugyanis a csereként beálló Babinszky Bence egy kiugratást követően ziccerbe került, de öt méterről Bonnyai Márkba lőtte a labdát.

A kaposváriak összességében teljesen megérdemelt sikert arattak, hiszen magabiztosabban, veszélyesebben futballoztak, mint az edzőváltáson átesett Majos.

Kaposvári Rákóczi FC–Bonyhád-Majos 1–0 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.: Szalai L. (Mohos M., Keszthelyi K.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Harsányi, Pusztai – A. Mazzonetto (N. Mazzonetto, a 67. percben), Szederkényi – Horváth B., Hampuk (Babinszky, a 66. percben), Gál M. – Bíró D. (Pintér M., a 80. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Bonyhád-Majos: Bonnyai – Rituper (Preininger, a 75. percben), Tamás Sz., Vető, Széles – Keresztes (Mácsik M., a 87. percben), Pál A., Nagy N. (Mácsik D., a 80. percben), Vukk (Keczeli, a 87. percben)– Kovács L. (Lőrincz D., a 87. percben) – Sajnovics. Megbízott vezetőedző: Gyánó Szabolcs.

Gólszerző: Harsányi (a 66. percben).

Sárga lap: Bíró D. (a 49. percben), Horváth B. (az 58. percben), Harsányi (a 60. percben), Szederkényi (a 94. percben), illetve Széles (az 56. percben), Mácsik M. (a 90. percben).

Szurkolok is kilátogattak a mérkőzésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában