Kézilabda

2023.10.12. 14:00

Ők lettek a hónap akadémistái

A 2023/24-es szezonban is folytatódik a hagyomány a Nemzeti Kézilabda Akadémián: minden hónapban egy lány és egy fiú növendék kiérdemli a Hónap akadémistája címet. Szeptemberben Molnár Dorottyát és Kollár Benedek Nándort választották a legjobbnak.

Sonline.hu

Molnár Dorottya az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát, majd tavaly szeptemberben debütálhatott a felnőtt élvonalbeli csapatban. Korábbi vállsérülése a múlté, a nyári felkészülés utolsó szakaszában már látszott a magabiztosság, a jó forma, amit a bajnokság eddigi mérkőzésein is bizonyított. Az első öt forduló után tizennyolc akciógóljával a csapat negyedik legeredményesebb játékosa, mindez hetvenkét százalékos lövő teljesítménnyel párosul. Molnár Dorottya 2018 nyarán a Kecskeméti NKSE csapatától igazolt a balatonboglári akadémiára.

A tizenhat esztendős irányító, Kollár Benedek Nándor az U18-as elsőosztályú bajnokságban veretlenül, hibátlan mérleggel második helyen álló boglári csapat legeredményesebb játékosa, a hat mérkőzésen szerzett harminc találatával a házi góllövőlista élén áll. Fiatalabb kora ellenére vezéregyéniség pályán és a pályán kívül, magas játékintenzitás és átlagon felüli játékértés jellemzi. Edzői szerint példás hozzáállás és kemény munkabírás jellemzi őt, mindezekre szükség lesz a továbbiakban is. Kollár Benedek 2021 nyarán a Miskolci VSI SC csapatától igazolt az akadémiára.

Kollár Benedek (jobbra) a házi góllövőlista élén áll harminc találattal
Kollár Benedek (jobbra) harminc találattal a házi góllövőlista élén áll 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában