Vízilabda

2023.11.24. 16:40

A remény rabjaivá váltak a pólósok

Szolnokra utazik a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. alapszakaszának 12. fordulójában. A szombaton 16 órakor kezdődő összecsapáson szeretnék felborítani a papírformát a somogyiak.

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan / Kaposvári Vízilabda Klub

A tabella negyedik helyén álló Szolnoki Dózsa Praktiker vendégeként próbálnak bravúrpontokat szerezni szombaton a kaposvári vízilabdázók, akik az előző körben hiába vezettek többször is, fájó vereséget szenvedtek Miskolcon.

– Nehéz a Miskolc elleni találkozót értékelni, nagyon csalódott vagyok, hiszen megtettünk mindent – fogalmazott Surányi László, a Kaposvári VK vezetőedzője. – Kereshetünk kifogásokat, hogy hosszú volt az út, nem ez volt a legjobb napunk, viszont azt el kell mondani, hogy a Miskolc nem az a csapat, amelyet idegenben simán verünk. A döntetlen viszont benne volt a mérkőzésben, sok összetevője van annak, hogy ez miért nem sikerült. A legfájóbb viszont az, hogy már nem a saját kezünkben van a sorsunk az első nyolcba kerülést illetően. A remény rabjai című film jut eszembe, hiszen a remény még pislákol, azonban olyan találkozók következnek, ahol kevés esélyünk van a győzelemre. Próbálkozunk, hiszen a sportban minden megtörténhet, de tudjuk, mi vagyunk az esélytelenebbek. A szezon elején nem gondoltam volna, hogy a hét, általunk nyerhető tétmérkőzésből hatot is meg kell nyerni ahhoz, hogy a felsőházba kerüljünk, de úgy látszik, sokkal erősebb ez a bajnokság, mint az gondoltam.

A Kaposvári VK jelenleg a hetedik, még felsőházat érő helyen áll, azonban a mögötte lévő Miskolc és Szeged is csak négy ponttal van lemaradva a somogyiaktól, ráadásul előbbi egy meccsel kevesebbet játszott. A KVK számára két mérkőzés van hátra az alapszakaszból, előbb, ahogy már írtuk, Szolnokra utaznak, majd a bombaerős Vasas vendégei lesznek. Ezzel szemben a riválisokra könnyebb meccsek várnak, hiszen a szegediek előbb a sereghajtó KSI vendégei lesznek, majd Egerbe utaznak. A Miskolc az Újpestet fogadja, majd pótolja a Honvéd elleni találkozóját, s végül és a KSI ellen zárja az alapszakaszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában