Úszás

2023.11.02. 12:51

Bronzérmet szerzett a rövidpályás ob-n a kaposvári olimpikon

Elrajtolt a Szerencsejáték Zrt. XIX. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság a Debreceni Sportuszodában. Harmincnyolc egyesület 271 versenyzője ugrik vízbe november 1. és 4. között, így közel 1400 rajtot láthatunk a versenyen.

Sonline.hu

Fotó: Istvan Derencsenyi

Az első versenynap a 200 méteres férfi vegyessel kezdődött, a B döntőben a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszója, Kováts Alex másodikként csapott célba. A 200 női vegyes előfutamában a Kasis Király Zsófi 29. lett. A 100 férfi gyors előfutamában a kaposvári Kakuk Koppány a 21. helyen végzett, míg a fináléban a siófoki Németh Nándor állhatott a dobogó legfelső fokára. A 100 méteres férfi mellúszás döntőjébe tempózta magát a szintén Kasis Kardos Dániel, aki végül az ötödik helyet szerezte meg, Kováts Alex a 26., Kakuk Koppány pedig a 35. helyen végzett

A női mellúszásban több kaposvári is vízbe ugrott, közülük a legeredményesebb az olimpikon Halmai Petra volt, aki a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Testvére, Halmai Blanka a B döntőben második lett. Kardos Eszter a 17. és Király Zsófi a 25. helyet szerezte meg. Az 50 méteres hátúszásban Kováts Alex 21. lett., Németh Nándor pedig egy újabb bronzérmet szerzett. A 4x100 méteres mix vegyesváltóban a Kasi a hatodik helyen ért célba, a csapat tagjai: Halmai Petra, Kardos Dániel, Király Zsófi és Kakuk Koppány. Németh Nándor együttese, a BVSC-Zugló aranyérmet szerzett, a 4x100 méteres mix gyorsváltóban pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel a BVSC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában