Megyei labdarúgás

2023.12.01. 17:22

A megyei labdarúgó-válogatott megbízott "kapitányával" beszélgettünk - interjú

A hétvégén kerül megrendezésre a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT). Somogy vármegye labdarúgó-válogatottja Budapesten vívhatja ki a továbbjutást.

Fotó: Muzslay Péter

Négy különböző helyszín, Budapest, Gyál, Győr-Gyirmót, valamint Nyírbátor ad otthont a december 2-3-án megrendezésre kerülő regionális selejtezőtornánkak, melyen öt-öt vármegyei labdarúgó-válogatott lép pályára, és küzd meg 2×30 perces mérkőzéseken a továbbjutást jelentő első helyért. A regionális győztesek bejutnak a december 9-10-én esedékes fővárosi fináléba, ahol a győztes jogot nyer arra, hogy Magyarországot képviselje a 2024-es UEFA Régió Kupa küzdelmeiben.

A megyeválogatott szerda este 18 órakor a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia cseri úti pályáján készült a megbízott " szövetségi kapitány", Horváth Péter, valamint segítői, Páli Norbert és Strublics József vezetésével. Az átmozgató edzés után a megyei élvonalban szereplő Nagybajomi AC vezetőedzőjét, Horváth Pétert kérdeztük:

– A keret összetételét nézve mi volt a főbb szempont? 
– A szabályrendszer és a profi múlt szűrése révén – a tornán nem szerepelhet olyan játékos, aki korábban bármikor is profi szerződéssel bírt, vagy egyszer is élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. – többen kiestek, akik alapjába véve szóba jöhettek volna. Segítőimmel első sorban fiatalabb, sikerre éhesebb játékosokban gondolkodtunk, akik képesek lehetnek abban a két játékrendszerben helytállni, amit megálmodtunk.

20 fős játékoskeret és meccsnaptár ITT!

Milyen stílust képvisel majd a megyeválogatott?
– Nagyjából tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, a baranyai válogatott például két éve második helyen zárt, azt megelőzően pedig megnyerte az országos döntőt. Ebből adódóan alapjába véve egy biztos, stabil védekezésből próbálunk majd gyors kontrákat építeni. De mint említettem, két játékrendszerrel készülünk, így ez nem minden esetben lesz így. A keretben elfért volna még egy rutinos, labdatartó center, ám sajnos Ivusza Gábor ezen a hétvégén egyéb elfoglaltságai révén nem volt elérhető.

Sérülés miatt van-e kimaradó?
– Weimann Richárd kapott meghívót, ám a Nagyatád elleni bajnokin megsérült, így az ő játékára nem számíthatunk.

Hogyan készültök a hétvégi megmérettetésre?
– Sok időnk és lehetőségünk nem volt a közös gyakorlásra, mindössze egy közös edzésen tudott részt venni most szerdán. Átbeszéltük a játékrendszereket és tartottunk egy labdás átmozgatást.

Mi lehet a reális célkitűzés és mivel lennél elégedett?
– Szeretnénk meglepetést okozni, de ha reálisan nézzük az erőviszonyokat, akkor a döntőbe jutás az egy hatalmas meglepetés lenne. Szeretnénk mérkőzést nyerni, úgy gondolom, hogy két győzelem az már egy jó szereplésnek minősülne. 

A szombati és a vasárnapi mérkőzések eredményeit, illetve a főszereplők értékelését keresse a sonline.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában