Úszás

2024.02.11. 14:59

Németh Nándorék kvalifikálták magukat az olimpiára

A dohai világbajnokság medencés úszóversenyeinek első napján, vasárnap eldőlt, hogy a siófoki Németh Nándorral felálló magyar 4x100 méteres férfi gyorsváltó is indulhat a párizsi olimpián.

Klein Péter Nándor

Fotó: NS

A dohai világbajnokság első napja a 4x100 méteres gyorsváltók küzdelmeivel zárult. Az ötkarikás kvótákat a tavalyi, Fukuokában rendezett vb-n és az itt úszott idők alapján osztották el – a Japánban dobogósok részvétele már biztos volt. A nőknél nem voltak érdekeltek a mieink, így csak az időeredményeket kellett nézni a fukuokai végeredménnyel összehasonlítva. Ezek alapján a Senánszky Petra, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna, Pádár Nikolett által úszott 3:40.02 perces idő elégnek bizonyult az ötkarikás kvótához. A férfiaknál a Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Jászó Ádám, Németh Nándor összetételű négyes nem tudott faragni a fukuokai időből (3:14.42), viszont 3:14.73 perccel a nyolcadik helyen bekerült az esti döntőbe, egyben olimpiai indulási jogot szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában