Utánpótlás Magyar Kupa

2024.02.28. 17:33

A hosszabbításban nyert a Fradi a hősiesen küzdő Kaposvár ellen

Nagyot küzdött a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapata a Ferencváros ellen, azonban a hosszabbításban eldöntötték az U19-es Magyar Kupa ötödik fordulójába rendezett mérkőzést a fővárosiak.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A Ferencváros korosztályos csapatát fogadta a Cseri úti Sportcentrumban a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapata az U19-es Magyar Kupa ötödik fordulójában. A kaposváriak a kiemelt bajnokságot vezető Puskás Akadémia kiejtése után a szintén kiemelt bajnokságban szereplő, ott harmadik helyet elfoglaló Fradi ellen is szerettek volna országra szóló eredményt elérni, így az első percektől tudatosan próbálták minél korábban megakasztania a fővárosiak támadásait. A labdavesztések után mindig fegyelmezetten visszatámadtak a kaposváriak, akik fokozatosan kerültek ellenfelük fölé. A hazaiak fölényét helyzetek is jelezték, már Ötvös Gábriel fejesében és Koperda Gergő remek átlövésében is bent volt az a gól, amire a fél órát kellett várni. Ekkor Ötvös Gábriel tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A jogosan megítélt büntetőt a Rákóczi felnőtt csapatában edzőmérkőzéseken már bizonyító Czimmerman Gergő nagy erővel lőtte a kapu közepébe (1–0).

A Rákóczi U19 csapatkapitánya, Czimmerman Gergő szerzett vezetést csapatának Fotó: Lang Róbert

Feléledt a Fradi a folytatásra 

A szünetig lényegesen tompább játékot mutattak a ferencvárosiak, ez azonban a második félidőre megváltozott. A fordulás utáni első percekben lógott az egyenlítés a levegőben, így fontos szerep hárult Barkóczy Kristóf kapusra. A nyomást bár sokáig bírták a hazaiak, de húsz perccel a meccs vége előtt, egy szöglet után a Fradi csapatkapitánya, Farkas Ádám fejelt közelről a jobb felősbe (1–1). A folytatásban bár mind a két fél előtt adódott lehetőség, de csak a kétszer tizenöt perces ráadás hozta meg az áttörést. Ekkor Gólik Benjámin használta ki parányi előnyét a kilépő hazai kapussal szemben, és a kapufa segítségével a hálóba lőtt (1–2), pedig Ádámszki Milán kiállítása miatt már csak tíz emberrel futballoztak a vendégek. A kaposvári fiatalok, bár látszott rajtuk, hogy fáradtak, de az utolsó pillanatig hősiesen küzdöttek, ezúttal viszont nem tudtak csodát tenni. 

Kaposvári Rákóczi BFLA U19–Ferencvárosi TC U19 1–2 (1–0, 1–1, 1–2) 

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum, 250 néző. V.: György B. (Resch, Hahner).
Kaposvári Rákóczi BFLA U19: Barkóczy – Lakatos Zs. (Horváth Zs., a 87. percben), Czimmerman, Ipolyi-Várkonyi, Kis-Fónai (Kovács P., a szünetben) – Koperda – Nagy Á. (Rózsa, a 106. percben), Szabó M. (Gómbócz, a 78. percben (Godó, a 100. percben)), Magyar M., Szigeti (Pressing, a 70. percben) – Ötvös. Vezetőedző: Horváth Miklós.
Ferencvárosi TC U19: Ulviczki – Vas B. (Ádámszki, a 78. percben), Kokovai, Lestál, Vén (Tóth M., a szünetben) – Farkas Á. Madarász – Benczik (Kókai, a szünetben), Oleksii, Bolgár – Tomasek (Gólik, a 65. percben). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
Gólszerzők: Czimmerman (a 29. percben – 11-esből), illetve Farkas Á. (a 70. percben), Gólik (a 100. percben).
Kiállítva: Ádámszki (a 95. percben).
Sárga lap: Lakatos Zs. (a 35. percben), Kovács P. (a 104. percben), Magyar M. (a 105. percben), illetve Kokovai (a 29. percben), Bolgár (az 56. percben).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában