Úszás

2024.02.26. 15:00

Milák Kristóf újra edzésbe állt kaposvári edzőjével

A legutóbb tavaly áprilisban, a kaposvári országos bajnokságon versenyző Milák Kristóf találkozott az edzőjével, Virth Balázzsal, akivel hónapok óta nem dolgozott már együtt. A Magyar Nemzet információi szerint Virth és Milák megállapodtak abban, hogy mostantól újra közösen készülnek.

Sonline.hu

Kaposvár 20221116 Rövidpályás úszó OB Fotó Nemzeti Sport - Árvai Károly A képen: Milák Kristóf

Fotó: Árvai Károly

Újabb – fontos – fejlemény történt Milák Kristóf ügyében. A világklasszis úszó megbeszélést folytatott a kaposvári edzőjével, Virth Balázzsal, akinek az irányításával 2022-ben a saját világcsúcsát megjavítva szerzett aranyérmet 200 méteres pillangóúszásban a budapesti világbajnokságon.

Mint a Magyar Nemzet megtudta, a megbeszélés eredménye az lett, hogy Virth marad Milák edzője, az ő irányításával készül az úszó feltételezhetően a párizsi olimpiára. Az információk azért ilyen szegényesek, mert Milák továbbra sem akar nyilatkozni, sőt azt sem akarja, hogy egyáltalán írjon róla a sajtó, ezért most általános nyilatkozatstop van, noha többen próbálták meggyőzni arról a pillangókirályt, hogy éppen ő csillapíthatná az érdeklődést, ha mondana valamit.

Egyelőre örüljünk annak, amit tudunk: Milák a korábbi sajtóhíreknek megfelelően valóban edz, mostantól pedig ezt újra a múlt héten véget ért dohai vb-ről hazatérő Virth irányításával teszi. Az eredeti tervek szerint ennek tavaly szeptemberben kellett volna megtörténnie, akkor is volt egy hasonló megbeszélés a felek között, ám rövid időn belül Milák újra felhagyott az edzések látogatásával, s immáron egymás után két vb-t hagyott ki.

Remélhetőleg most másként alakul a folytatás, egy újabb leállás már biztosan keresztülhúzná Milák szereplését a párizsi olimpián, ameddig már csak alig több mint öt hónap van hátra.

A Telex úgy tudja, hogy Milák ott lesz a márciusi spanyolországi edzőtáborban, illetve az áprilisi országos bajnokságon is. Az, hogy a belgrádi Eb-n megmutatja-e magát június közepén, még talány. Most inkább a visszarázódáson van a hangsúly állítólag.

A férfi 200 pillangó versenyeit július 30–31-én rendezik Párizsban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában