FUTSAL-DIÁKOLIMPIA

2024.02.04. 14:37

Rosszul kezdett és rosszul is zárt a címvédő Munkácsy

Megkezdődött Kaposváron a régi városi körcsarnokban az V–VI. korcsoportos (középiskolás) országos diákolimpai futsal döntő. Már a délelőtti program is bő fél órát csúszott, lévén a meccsek nagy részén nem boldogultak egymással a csapatok, így a mérkőzést követő büntetőpárbaj döntött.

Fenyő Gábor

Fotó: Lang Róbert

A házigazda – és egyben címvédő – kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium futsalcsapatát a „D” csoportba sorolták, s gyaníthatóan szebb rajtot is el tudtak volna képzelni. Az első csoportmeccsükön egy büntetőből a kaposváriak szerezték meg a vezetést, ezután viszont magára talált a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Tecnikum és Szakképző Iskola, s ők nyertek 3–1-re. Miután korábban büntetőpárbajban verték a békésieket, így ők végeztek a csoport élén. A délelőtti etapot záró – amúgy bőven 14 óra után kezdődő – békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium ellen láthatóan a végletekig elszántan léptek pályára a somogyiak, s egy szépségdíjas akciógóllal meg is szerezték a vezetést, majd nem sokkal a találkozó vége előtt egy büntetőből született góllal végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát, s biztosították a csoportban a második helyüket.

A délutáni folytatásban – pontosabban a gyors ebéd után – aztán a „C” csoport harmadik helyezettje, a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium ellen szólították pályára a Munkácsy alakulatát. A szegediek már 3–0-ra vezettek, azonban a házigazda kaposváriak mindent egy lapra tettek fel, és sikerült egyenlíteni. Az utolsó percek sajnos nem úgy alakultak, ahogy azt reméltük és szerettük volna: a Tisza-partiak szereztek még egy gólt, így ők jutottak a legjobb nyolc közé, a címvédő Munkácsy Mihály Gimnázium pedig csak a 9–12. helyekért játszhat a vasárnapi folytatásban. Az első meccsüket 8.30 órakor játsszák a körcsarnokban a nyíregyházi Inczédy György Szakképző Iskola ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában