Női kézilabda NB I.

2024.03.27. 14:53

Kedvenc ellenfele otthonában vendégszerepel a NEKA

Legutóbbi négy fordulóban hat pontot szerző NEKA a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában folytathatja remek sorozatát a csütörtökön, 17:00 órakor a női kézilabda NB I. 18. játéknapján. A bogláriaknak kedvenc ellenfelük az újvárosiak, az ellenük lejátszott eddigi öt bajnokiból csak egyet vesztettek el velük szemben

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh Levente

Nem a legjobb a bogláriak idegenbeli mérlege, hisz az eddigi nyolc találkozóból mindössze egyet tudtak megnyerni, a sereghajtó Kozármisleny KA ellenit. Reményeik szerint Dunaújvárosban összejöhet a második, amivel nagy lépést tehetnének az első osztályú tagságuk megőrzés felé. Erre minden esélyük megvan, hisz az utóbbi időben jó formát mutatnak, legyőzték otthon a Vasast (28–24), a Kozármislenyt idegenben (20–29), majd jött egy szoros vereség Debrecenben, melyben benne volt a meglepetés lehetősége (32–29), legutóbb pedig a Kisvárdát gyűrték le hazai közönség előtt (31–28). Az újvárosiak ellen ráadásul hagyományosan jól megy nekik, hisz eddig ötször találkoztak és csak egyszer kaptak ki tőlük. Legutóbb Rácalmáson ikszeltek egymással (18–18), talán ezzel az eredménnyel most sem lennének elégedetlenek boglári oldalon.

Legutóbb a Kisvárdát verte a NEKA
Fotó: Németh Levente

Az ősszel hazai pályán remek védekezéssel a hetedik perctől végig vezetve nyert (26–21) a NEKA, az újvárosiak mindössze hét gólra voltak képesek az első félidőben. Csapó harmincnyolc százalékon zárt, támadásban pedig Faragó Lea volt a legjobb héttel. Lapos Laura ekkor nyújtotta a szezon legjobb meccsét támadásban, öt kísérletből öt gólt ért el. Keceli-Mészárosról is szólni kell, aki ekkor debütált az élvonalban, egy góllal zárt, amihez azóta hozzátett huszonötöt. Nem a legjobb napjuk volt akkor az acélvárosiaknak a tizenegy eladott labdájukkal, négy technikai hibájukkal és három kihagyott hetesükkel, ám ez semmit sem von le a hazai siker értékéből.

Azóta edzőváltáson esett át a Dunaújváros

Némileg más meccs lesz ez az újvárosi, hisz hazai oldalon már nem Rapatyi Tamás, hanem november közepe óta Paic Róbert, Virág Roland duó irányítja a csapatot, boglári oldalon pedig a játékoskeretben történt némi változás, hisz az őszi bajnokihoz képest ezúttal Fazekas, Alaxai és Munteanu-Korodi is Bakó Botond rendelkezésére áll. Ráadásul ezúttal tizenöt tétmérkőzéssel rutinosabb akadémistákra számíthat a Kohász. Szalai Babették szintén veszélyes zónában vannak, hisz mindössze három ponttal állnak jobban a bogláriaknál egy meccsel többet játszva. Az új edzőpárossal egy hatmeccses – Moyra-Budaörs Handball (28–26), Győri Audi ETO KC (16–34), DVSC SCHAEFFLER (23–36), FTC-Rail Cargo Hungaria (23–35), Alba Fehérvár KC (31–30), Vasas SC (27–29) – vereségsorozatból jöttek ki a Kozármisleny KA (32–19) és a Moyra-Budaörs Handball elleni sikerrel (23–21), majd legutóbb kikaptak a Debrecentől (28–38). Nagyon fontos két forduló vár rájuk, hisz a NEKA után a kieső helyen álló, tőlük öt pontra lemaradó Tappe-Békéscsabai Előre NKSE csapatát fogadják. Ha ezek a bajnokik nem jól sülnek el, még magukat is nehéz helyzetbe hozhatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában