Női kézilabda NB I.

2024.03.28. 19:57

Kiütötték az újvárosiak a szünet után hat gólra képes bogláriakat

Látványos második félidei összeomlást produkálva tizenkétgólos vereséget szenvedett a NEKA a Dunaújvárosi KKA otthonában, úgy, hogy a 23. percben még öttel vezetett. Tizenkilenc eladott labdával, öt technikai hibával és két kihagyott hetessel zárták a bogláriak ezt a hatvan percet!

Keszthelyi Zoltán

Fotóillusztráció

Fotó: Németh Levente

Jól indult, rémálom lett a vége boglári szempontból, ötgólos előnnyel kezdték a meccset (5–0), miután kilenc percet kellett várni az első hazai gólra. Többször bejöttek kettőre a házigazdák, ám a huszonhatodikban is még öttel vezettek a balatoniak (8–13), ami a szünetre háromra olvadt. Már ebben a harminc percben is sok volt a hiba Bakó Botond tanítványaitól, akik nyolc eladott labdával, két technikai hibával és egy kihagyott hetessel zártak, ám mindezek ellenére is úgy tűnt, ez egy nyerhető meccs lehet a számukra. Csapó ugyanis remek formát mutatott, hét védése volt, harmincöt százalékon állt, Batónak is jól ment, ötször is betalált, kétszer hetesből, de Munteanu-Korodi, Wald és Faragó is duplázni tudott.

A második félidő katasztrófa volt

A fordulás után viszont minden megváltozott, ugyanis teljesen szétestek a balatoniak. Fej-fej mellett haladt a két csapat a 46. percig (19–19), ám azt követően már csak az újvárosiak voltak a pályán; tizenhárom gólt értek el a házigazdák, amire egyetlen boglári válasz érkezett, az is hetesből, Kristontól.
Ez volt a NEKA huszonegyedik tétmérkőzése a szezonban, de az még sosem fordult elő velük, hogy egy félidő alatt mindössze hat gólt érjenek el, pedig voltak Bajnokok Ligája csapatok is az ellenfeleik között. Hibát hibára halmoztak, a második félidei tizeneggyel együtt tizenkilenc eladott labdával zártak, ez viszont nem példátlan, hisz a DVSC SCHAEFFLER elleni hazai meccsen már megesett velük, még tavaly szeptemberben, azóta viszont egyszer sem...

K&H női kézilabda liga – 18. forduló

Dunaújvárosi Kohász KA – NEKA 32–20 (11–14)

Dunaújváros, Dunaújvárosi Sportcsarnok, 120 néző. Vezette: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende.
Dunaújvárosi Kohász KA: Oguntoye – Agócs 3, Trawczynska, Borgyos 2, Nick 1, Szalai B. 7, Sallai N. 1. Csere: Wéninger (kapus), Moreno, Paróczy 6 (1), Arany 1, Bouti 4, Török F. 2, Gajdos 2, Horváth A. 2, Lakatos P. 1. Vezetőedző: Paic Róbert.
NEKA: Csapó K. – Miklós K., Lapos, Bató 7 (2), Győri V. 2, Faragó L. 2, Wald 2. Csere: Zaj (kapus), Molnár D. 3, Munteanu-Korodi 2, Alaxai 1, Kriston 1 (1), Fazekas V., Matucza, Berei. Vezetőedző: Bakó Botond
Hétméteresek: 2/1 (1/0), illetve 5/3 (3/2).
Kiállítások: 8 perc (2 perc), illetve –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában