Kerékpársport

2024.03.05. 18:19

Szupersztárok tekernek majd Siófokon

Kedd este az M4 Sport képernyőjén jelentették be a 2024-es Tour de Hongrie szakaszokat. Az utolsó etap a Balaton fővárosából, Siófokról indul, olyan világsztárokkal, mint Mark Cavendish vagy Peter Sagan.

Klein Péter Nándor

Mark Cavendish is részt vesz a magyar versenyen

Fotó: AFP

A verseny főszervezője, Eisenkrammer Károly jelentette be a 2024-es Tour de Hongrie szakaszokat. A magyar országúti körverseny Karcagon kezdődik, az első szakasz Tiszafüred érintésével Hajdúszoboszlón ér véget. A második szakaszon Tokajból Kazincbarcikára teker el a mezőny, itt két hegyi hajrá is vár majd rájuk. A harmadik napon jön a királyetap: Kazincbarcikáról Gyöngyösre tekernek, majd egy nagyobb körpálya után végül a Kékestetőn lesz a befutó. Ezt követően Budapestre költözik a mezőny, s a budapesti Hősök teréről Etyekre mennek a bringások. A verseny a Dunántúlon zárul: Siófokról Pécsre megy a mezőny Tamási és Orfű érintésével 174 kilométert megtéve. 

Vármegyénkben olyan világsztárok tekernek majd, mint a háromszoros világbajnok Peter Sagan és az egyszeres világbajnok, Mark Cavendish. Utóbbi először vesz részt a Tour de Hongrien, de korábban már tekert hazánkban: a 2022-es Giro d'Italián – melynek első három szakaszát Magyarországon rendezték – ő nyerte meg a Kaposvárról rajtoló harmadik szakaszt, de a nyitó etap emlékezetes momentuma volt, amikor a zámolyi buszmegállóban kerékpárt cserélt. A megállót a helyi önkormányzat utólag elnevezte Mark Cavendish megállónak.  

 2024-ES TOUR DE HONGRIE ÚTVONALA 

1. szakasz: Karcag–Hajdúszoboszló (170 km, sík)
2. szakasz: Tokaj–Kazincbarcika (162 km, dombos) 
3. szakasz: Kazincbarcika–Gyöngyös, Kékestető (183 km, hegyi etap)
4. szakasz: Budapest–Etyek (163 km, dombos) 
5. szakasz: Siófok–Pécs (174 km, hegyi etap) 

Az idei Tour de Hongriet május 8. és 12. között rendezik meg, s a körverseny idén is Pro Series-viadalként szerepel a versenynaptárban – ez gyakorlatilag a profi országúti kerékpárosok versenyeinek második vonalát jelenti a World Tour besorolás után. Ennek megfelelően az elitből is több csapat jelezte már indulását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában