Kosárlabda

2024.04.01. 15:56

A bajnoki címért játszhatnak a kaposvári U20-as kosarasok

A Szolnokot fogadta a kaposvári U20-as csapat az NB I. A-Csoport Fiú U20-as bajnokság alapszakaszának utolsó, huszonhatodik fordulójában szombaton.

Böcz Zoltán

Fotó: Salfay Andras

A találkozón Antalics Dániel betegség miatt nem játszott. Halmai Dániel, Paár Márk és Szőke Bálint pedig a felnőtt csapatban lépnek pályára, így ők sem húztak mezt.

Az első perceket a Szolnok nyerte. Mindkét csapat jól védekezett végig az első negyedben, azonban a hazaiak csak az utolsó percekre tudtak vezetést kiharcolni Óliás Gergő 9 pontjának köszönhetően.

A második felvonást a vendégek kezdték jobban, le tudták dolgozni hátrányukat, amikor két pontra zárkóztak időt kért Szőke Balázs. Védőoldalon jól dolgoztak a felek, néhány könnyű kosár született csak a félidő előtt. Fehérvári Csegő és Yake Matthew pontjainak is köszönhetően 31–25-ös vezetéssel ment pihenőre a két alakulat.

A fordulás után 8 pontot szerzett sorozatban a Szolnok, így rögtön egyenlíteni tudtak. Fehérvári triplájával tudtak a fiatalok ismét kisebb különbséget kidolgozni 38–33-nál. Ismét vissza küzdötték magukat a szolnokiak. Az utolsó másodpercekben azonban Óliás Gergő faultos kosarával ismét a somogyiak vezettek két ponttal.

A pontszegény találkozón továbbra is kiegyenlített volt az eredmény. Ugyan percekig a Kaposváré volt az előnyt az utolsó öt perchez közeledve átvette a vezetést a Szolnok 47–49-nél. Egymás után kétszer is eladta a labdát a somogyi gárda, amikből könnyű kosarat szerzett az ellenfél, így hamar hatpontosra nőtt az előnyük. Ezt őrizni is tudta a Szolnok az utolsó percekre is. Öt pont volt a kaposvári hátrány 30 másodperccel a vége előtt, amit büntetővel 4 pontra tudtak csökkenteni a kaposvári fiatalok, azonban nem maradt idő már fordítani és megnyerte az Olaj U20-as csapata a találkozót.

A vereség ellenére is országos döntőbe került a Kaposvár U20-as csapata egyenes ágon negyedik helyezettként, így májusban folytatják a bajnokságot.

Kometa Kaposvári KK U20–Szolnoki Olajbányász U20 53–59 (18–10, 13–15, 12–16, 10–18)
Kaposvár Aréna, V.: Szecsődi R., Mester M.

Kometa Kaposvári KK U20: Yake M. 6, Pucz Z. 2, Bogdán D. 5, Fehérvári Cs. 16/3, Kárpáti L. Csere: Óliás G. 24, Pucz Z. 2, Bogárdi D., Czink L, Horváth Á.
Vezetőedző: Szőke Balázs Edző: Filipovics Gordan

A Szolnoki Olajbányász U20 legjobb dobói: Sebők A. 19/6, Szugyiczki M. 16.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában