Kerékpársport

2024.05.15. 14:28

Megfeleződött Valter Attila csapata a Giro d'Italián

Közel sincs irigylésre méltó helyzetben a Giro d'Italián szereplő, Valter Attilát is foglalkoztató Visma Lease a Bike csapata. A holland istálló az eddigi 10 szakaszon a nyolc kerékpárosából már hármat is elvesztett, majd kiderült hogy a legjobb 25 éven aluli bringásnak járó, fehér trikót viselő, összetettben az ötödik helyen álló Cian Uijtdebroeks sem állhat rajthoz a 11. etapon.

A holland istálló sportigazgatója jelentette be a csapat Twitter-oldalán megjelent interjúban, hogy a 21 éves belga nem áll rajthoz a Foiano di Val Fortore és Francavilla al Mare közötti 207 kilométer hosszú szakaszon.

– Szerda reggel úgy döntöttünk, hogy betegsége miatt kivesszük Ciant a versenyből, ami miatt nagyon csalódottak vagyunk, különös tekintettel arra, hogy egy nappal korábban Olav Kooijt is vissza kellett léptetnünk. Ezzel sajnos az a helyzet állt elő, hogy mindkét olyan versenyzőnk, akikkel komoly terveink voltak úgy a fehér trikóért, mint a sprinterek külön versenyében feladta a versenyt. Van viszont még négy egészséges és fitt versenyzőnk, akikkel a hátralévő tizenegy szakaszon is harcolni fogunk a szakaszgyőzelemért – fogalmazott a Visma sportigazgatója, Marc Reef

Ezzel a Visma létszáma az eredeti nyolc főről a felére csökkent: Robert Gesink a második, az Európa-bajnok Christophe Laporte a nyolcadik, Olav Kooij a tizedik szakasz előtt lépett vissza a versenytől Uijtdebroeks előtt. A legjobb 25 éven alulinak járó fehér trikót viselő, az összetettben az ötödik helyen álló belga visszalépésével egyébként a csonka Visma összetettbeli legjobbja a magyar bajnoki trikóban tekerő Valter Attila lett, aki 35:21 perc hátránnyal a 34. helyen áll.

Mindeközben fontos változást jelentettek be a szervezők is: ahogy azt már napok óta sejteni lehetett, a mezőny kihagyja idén a legendás Stelvio emelkedőjét, amely az idei körverseny Cima Coppija, azaz legmagasabb pontja lett volna a maga 2758 méteres magasságával. A svájci-olasz határ közelében fekvő hegyen az elmúlt napokban nagy mennyiségű hó esett, s a szervezők napok óta próbálkoztak az eltakarításával, ám végül a fokozott lavinaveszély miatt úgy döntöttek, a mezőny idén nem mászik fel a csúcsra. Így az ugyanezen az etapon található Giogo di Santa Maria csúcsa lett az új Cima Coppi, amely 2489 méter magas.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában