Megyei labdarúgás

2024.05.20. 14:30

Megye III. és IV.: Újlakon hagyta a bajnoki aranyérmet az Endréd - eredmények, tabella

A Somogy vármegyei negyedosztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában megnyerte a tavaszi szezon legnagyobb rangadóját a Balatonújlaki SE, mely hétvégi sikerével fél kézzel már fogja a bajnoknak járó serleget.

Hétvégén rendezték meg a listavezető Balatonújlak és az őszi első, a forduló előtt azonban még lőtávolságon belül lévő Balatonendréd összecsapását, melyet a lesben álló Somogybabod játékosai is izgatottan vártak. A taálkozó elején a vendégek szereztek vezetést Tóth Dániel révén, azonban Husz Attila révén még a szünet előtt jött az egyenlítés. A Balatonújlak a második félidőben Félix Márk találatával szerzett vezetést, a hajrában pedig a duplázó Husz Attila értékesített büntetője eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Balatonendréd kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyből, amit már csak a Balatonújlak bukhat el. 

A Balatonboglár ugyanis nem tudott kiállni, így a Somogybabod 3–0-val fogja megkapni a három pontot, amivel Petronovics Péterék továbbra is versenyben vannak a bajnoki aranyéremért. A sors furcsa fintora, hogy akár játék nélkül is bajnokok lehetnek, amennyiben az utolsó játéknapon az Andocs meglepetést a Balatonújlak ellen. A Visz Dél-Balaton FC ugyanis nem tudott kiállni a hétvégén, és a 18. fordulóban sem lép majd pályára, így a Somogybabod borítékolhatóan egy újabb győzelmet könyvelhet majd el 3–0-val. Ebből adódóan a Balatonújlaknak nyernie kell Andocson a bajnoki cím érdekében. A somogyi csapatok pedig tovább fogynak, ugyanis a viszi Hujder Ferenc közösségi oldalán jelezte, hogy az általa harminc éve irányított együttes megszűnik. 

A negyedosztály déli csoportjában is elmaradt a Somogyszob és a Zimány találkozója. Utóbbi nem tudott kiállni, így előbbi játék nélkül, 3–0-val őrizte meg esélyét a bajnoki ezüstéremre. A harmadosztályban a Berzence szerezte meg az ezüstérmet, míg a Zamárdi lett a bronzérmes. 

Somogy vármegyei III. osztály – 17. forduló

Zamárdi Petőfi SE–Szabás SE 5–1
Berzence SE– Iharosberényi Spartacus SE 9–1
Osztopán SE–Koppányvölgye FC (elmaradt)
Csokonyavisonta KSE–Karád SC 2–2
Szabadnapos: a Mike FC csapata.

Tabella

Somogy vármegyei IV. osztály, Észak – 17. forduló

Somogybabod SE–BBSC Balatonboglár (elmaradt)
Balatonújlaki SE–Balatonendrédi Haladás FC 3–1
Ádándi KSE–Andocs KSE 0–3
Somogyjád II. Alsóbogáti Sasok–Mernye KSE 4–1
Balatonberényi KSE–Visz Dél-Balaton FC (elmaradt)

Tabella

Somogy vármegyei IV. osztály, Dél – 21. forduló

Csököly ÖSE–Mezőcsokonya II. 4–0
Ötvöskónyi KSE–Kaposújlak SC 2–6
Gyékényes SE–Homokszentgyörgyi SE 5–1
Somogyszobi VSE–Kapostáj Zimány SE (elmaradt)
Szabadnapos: a Somogyszili SE és a Babócsa SE csapata. 
Kizárva: az Inke Villtek SE együttese.

Tabella

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában