Autósport

2024.05.20. 16:05

Portugáliában is Nagy Norbert volt a leggyorsabb

Nagy Norbert újabb győzelmet aratott. A hegyi Európa-bajnokságon az 5-ös kategória címvédője Bragában szoros versenyben ismét maga mögé utasította a mezőnyt.

Sonline.hu

A Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő pilóta így az osztrák és a spanyol futam után Portugáliában is a dobogó legfelső fokára tudott állni.

– Elképesztő izgalmakat hozott ez az állomás. Mindössze egy ezrednyi különbséggel húztam be az első helyet. Mindez azt jelenti, hogy az élmezőnyben nagyon kicsik a különbségek. Úgy néz ki, hogy az autók fizikai teljesítőképességét jelentősen megközelítjük, ezért fordult elő az, hogy az idei mindhárom futamon csak minimális előnnyel értem célba – mondta Nagy, aki így a kategóriája mellett az abszolútban is élen áll három futam után.

– Nem indult valami jól a hétvége, az edzés során szombaton folyamatosan esett az eső, sőt a versenynap első felfutásán is nedves volt még az aszfalt, de aztán szépen felszáradt, és gyorsulni tudtam – tette hozzá.

Portugáliában a dobogón Nagy mögött, az olasz Lukas Bicciato zárt másodikként, míg a spanyol Luis Antonio Penido López végzett harmadikként.

A hegyi Európa-bajnokság két hét múlva a cseh futammal folytatódik. Annak a versenynek Sternberk ad otthont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában