Vitorlázás

2024.05.14. 15:12

Szépen helyt álltak a fonyódi fiatalok a Garda-tavon

A FIV Olasz Vitorlás Szövetség és a Cicolo Vela Arco vitorlás klub rendezésében, Arcoben, a Garda-tavon rendezték az O'pen Skiff Eurochallenge első állomását. 171 O'pen Skiff vitorlázó állt rajthoz, több mint 10 nemzet részvételével, U17, U15, U16 és U12 korosztályban. 

A fonyódi VAGABUND Vitorlás Sportegyesület tagjai a legfiatalabb korosztályban, U12-ben indultak. Öt nappal korábban érkeztek a helyszínre és változatos körülmények között készültek a megmérettetésre, volt szakadó eső, hatalmas szél, verőfényes napsütés. A versenyre már nagyszerű idő lett, gyönyörű napsütés kiváló széllel.

Károlyi-Terták Miklósnak (9 és fél éves), valamint Károlyi-Terták Barnabásnak (8 és fél) ez volt életük első versenye. Mindketten 2023 szeptemberében csatlakoztak az utánpótlás versenyzőkhöz és kezdték meg felkészülésüket. Berta Márton (9 és fél éves) idén a második évét kezdte meg versenyzőként. 

Eredmények, 37 indulóból (U12): Berta Márton 24. hely, Károlyi-Terták Barnabás 28. hely, Károlyi-Terták Miklós 32. hely.

Magyarországot a fonyódiak mellett a Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület (BMFVSE) képviselte.

A balatonmáriafürdői eredmények: U17: Szalay Zsolt 5. hely. U15: Kónya Roland 55. hely, Samuel Weihrauch 75. hely. U12: Tósoky Zsigmond 16. hely, Garamvölgyi Zétény 21. hely.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában