Váltófutás

2024.05.20. 17:30

Kaposvárra versengtek az ország leggyorsabb atlétái

Először rendeztek Kaposváron, a Dr. Bodosi Mihály Sportközpont atlétika pályáján Váltófutó Magyar Bajnokságot, melyen a házigazda, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola (KASI) közel ötven sportolót indított.

Trancsik Zsanett Kármen

Fotó: Muzslay Péter

A Magyar Atlétikai Szövetség és a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola közösen rendezte meg Kaposváron a Váltófutó Magyar Bajnokságot a Dr. Bodosi Mihály Sportközpont októberben felújított atlétika pályáján. A bajnokság célja az idei váltófutó bajnoki címek és helyezések eldöntése volt. U14-es, U16-os, U18-as, U20-as és felnőtt korosztályban tudtak indulni az atléták összesen 7 versenyszámban, a 4x75-ös, a 4x100-as, a 4x200-as, a 4x300-as, a 4x600-as, a 4x800-as és a 4x1500-as távon. A megnyitón Fekete Ádám, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója, Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója, valamint Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket.

Fotó: Muzslay Péter

– Szeretném megköszönni a szövetségnek, hogy ez a verseny létrejöhetett, szeretnénk több ilyen eseményt rendezni Kaposváron, akár felnőtt országos bajnokságot is – hangsúlyozta Dér Tamás alpolgármester. – Ezen a pályán már csak a lelátót, illetve a futófolyosót kell rendbe raknunk. Ezeket a létesítményeket azért újítottuk fel és építettük meg, hogy minél többen sportoljanak a városban, s ha minél többen sportolnak, akkor az azt jelenti, hogy egészségesebben fogunk élni.
– Nagyon nagy öröm, hogy Kaposváron átadásra került a felújított pálya, és külön öröm, hogy most már egy országos versennyel tudják felavatni az atléták, ráadásul az ország leggyorsabb atlétái – emelte ki Scheidler Géza sportszakmai igazgató. – Szintén hatalmas öröm, hogy nagy számban érkeztek nevezések. A futófolyosóval bővülve egy komoly atlétikai pálya fog megvalósulni a városban, hiszen Kaposvárnak a sportszeretete és sporttámogatása vitathatatlan.

– Az új pálya átadása új lehetőségeket kínált, úgyhogy ez az első magyar bajnokság ebben a gyönyörű környezetben, ami több mint 600 nevezéssel indult el – mondta Czipó Gabriella, a KASI atlétika-szakosztályának vezetőedzője. – Már régóta készültünk erre a versenyre, most minden adott volt ehhez. Az atlétikai szövetségnél pályáztunk rá és gyakorlatilag sikeresen elnyertük a rendezés jogát. 
A bajnokságon javarészt időelőfutamban és időfutamban indultak a versenyzők, mint Czipó Gabriellától megtudtuk, ez azért volt így, mert 300-nál hosszabb távon egy napon nem lehet kétszer futni, ezért döntőt csak a 4x75-ös és a 4x100-as váltókban rendeztek.
A Kaposvári Sportiskola szinte minden versenyszámban indult, ez 12 váltót és közel 50 sportolót jelentett.

A KASI pontszerző eredményei

Ezüstérem: Fiú 4x1500 méter: Fodor Ákos Krisztián, Gyenesei István, Kovencz Áron, Karnis Csongor.

Bronzérem: Lány 4x600 méter: Pénzes Dóra Alíz, Kiss Luca, Szabó Helka, Kiss Eliza. Lány 4x300 méter: Bogenfürst Zsófia, Bakai Lora, Deák Izabella, Hüber Emma. Fiú 4x300 méter: Gadányi Ruben, Horváth Áron, Virág Mátyás, Csontos Ralf.

Ötödik hely: Férfi 4x100 méter: Török Márton, Horváth Áron, Becskey Újkéri Ábel, Bank Benedek.

Hatodik hely: Lány 4x800 méter: Csendes Regina, Józan Emma, Mezei Júlia, Fábián Eszter. Fiú 4x100 méter: Csontos Ralf, Gadányi Ruben, Virág Mátyás, Fodor Ákos Krisztián.

Nyolcadik hely: Lány 4x100 méter: Bogenfürst Zsófia, Borsos Dóra, Deák Izabella, Hüber Emma.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában