A világ legerősebb férfijai mérték össze erejüket a Balaton partján

2024.07.07. 06:54

A hőséggel is meg kellett küzdeni a versenyzőknek a Natúr Erősemberek Világbajnokságán Siófokon

Siófok adott otthont a 2024-es Natúr Erősemberek Világbajnokságának, ahol a világ legerősebb férfijai küzdöttek meg egymással a Balaton partján!

Hajdú Marianna

Erősemberek versenye Siófokon, ahol a világ legjobbjai küzdöttek meg egymással

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Siófok idén nyáron ismét a világ figyelmének középpontjába került, amikor a város adott otthont a Natúr Erősemberek Világbajnokságának. Szombaton a siófoki Nagystrandon a világ legerősebb emberei mérték össze erejüket különböző kihívásokban.

Majd 20 nemzet legerősebbjei versenyeztek a Balaton parton
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A 2024-es Natúr Erősemberek Világbajnokságának részt vevő országok között szerepelt az USA, Kanada, Ausztrália, Anglia, Skócia, Írország, Norvégia, Finnország, Malajzia, Szingapúr, Japán, Uganda, Kenya, India, Indonézia, Kína, Moldova, Románia, Szlovákia és Magyarország. A versenyzők többek között kőgolyók rakása időre, lengősúly cipelés, vegyes fej fölé nyomás, koffer cipelés és súlyok lépcsőn cipelése versenyszámokban mérték össze erejüket.

A verseny egyik leglátványosabb száma a kőgolyók rakása időre volt, ahol a versenyzőknek 140-200 kg-os kőgolyókat kellett minél gyorsabban egy rúd felett átemelni. A lengősúly cipelés, amely során a versenyzőknek 400 kg-os súlyt kellett elvinniük, szintén nagy érdeklődést váltott ki. A vegyes fej fölé nyomás versenyszámban a versenyzők különböző súlyokat (100-160 kg) emeltek fej fölé, bemutatva erejüket és technikai tudásukat.

A verseny egyik leglátványosabb száma a kőgolyók emelése volt
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A koffercipelés során a résztvevők két 160 kg-os „koffert” vittek el egy meghatározott távolságra, míg a súlyok lépcsőn cipelése versenyszámban 150-300 kg-os súlyokat kellett megmozgatni. Minden egyes versenyszám rendkívüli kitartást, erőt és koncentrációt igényelt a résztvevőktől.

A nézőknek a Balaton most maga volt a luxuspáholy
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A szervezők, Fekete László és Lázár Csaba, mindent megtettek, hogy a verseny méltó legyen a nemzetközi hírnevéhez. A nézők számára is különleges élményt jelentett, hogy a versenyt a Balaton hűs vizéből figyelhették. Ez a luxuspáholy a nyári hőségben különösen népszerű volt, és így a nézők egyszerre élvezhették a versenyt és a tó hűsítő hatását a nyári hőségben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában