Labdarúgó NB II.

2018.04.22. 19:28

Két rúgott góllal három a siófoki igazság

Megvan a harmadik; ZTE és a Szolnok után a kieső helyen álló Budafokot is legyőzte a BFC Siófok. Ráadásul ezeken a mérkőzéseken gólt sem kaptak a balatoniak.

Keszthelyi Zoltán

Nem sok izgalmat hozott az első félidő, Nemes beadása után Bévárdinak volt egy helyzete, de Szabó kapus védeni tudott, míg a másik oldalon egy szöglete után mentett a gólvonalon Balajcza, illetve volt még egy ígéretes Berde lövés.

A meccset a szünet után rendezték le a balatoniak, Elek lefejelt labdájával előbb Vólent fordult kapura és 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, majd a meccset végül Petneházi döntötte el, egy átlövéssel.

A télen érkezett Vólent kezd belelendülni, hisz hatodik bajnokiján, 377 perc alatt ez a budafoki már a harmadik találata volt és egy büntetőt is összehozott a csabaiak ellen, amit Petneházi elhibázott. Az utóbbitól is várták már a gólt Siófokon, öt mérkőzés után végre megtört a jég! Neki ez a nyolcadik gólja volt, a harmadik tavasszal!

Összességében megérdemelten nyertek a vendégek, a talán nem túlzás kijelenteni a szerény, minden szempontból harmadosztályú ellenféllel szemben. Bátrabb játékkal talán nagyobb is lehetett volna a különbség, ám a lényeg az újabb három pont, mellyel tizenharmadik az együttes, mely már négy pontra van a kieső helyen álló Zalaegerszegtől.

Merkantil Bank Liga NBII – 31. forduló:

Budafoki MTE – BFC Siófok 0–2 (0–0)

Budafok, Promontor utcai Stadion, 300 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Szalai Dániel, Szalai Balázs)

Budafoki MTE: Szabó B. – Margitics, Csizmadia, Khiesz, Forgács (Micsinai – 74.p.) – Kovács D. (Ihrig-Farkas – 69.p.), Vass M., Filkor, Vankó (Vég – 62.p.) – Kercsó, Pölöskei. Vezetőedző: Gálhidi György.

BFC Siófok: Balajcza – Szilágyi, Fehér Zs., Gál M., Hidvégi – Petneházi, Berde – Bévárdi, Vólent (Lorentz – 71.p.), Nemes (Kiss B. – 90.p.) – Elek B. (Balázs Zs. – 83.p.) Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerzők: Vólent (57. p.), Petneházi (67. p.).

További eredmények: Gyirmót–Békéscsaba 2–2, Vác–Cegléd 1–1, Szolnok–Csákvár 2–4, Budaörs–Kisvárda 1–1, Nyíregyháza–ZTE 0–0, Dorog–Győr 1–0, Soroksár–Mosonmagyaróvár 0–0, Kazincbarcika–Sopron 1–0, Szeged–MTK 2–2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában