szintfelmérő

2018.01.17. 14:00

Minden másodikost megtanítanak úszni Kaposváron

Minden másodikost megtanítanak úszni Kaposváron – Szita Károly azt mondta: a város egészen addig folytatja az oktatást, amíg minden helyi iskolás meg nem tanul úszni, vagyis örökre.

Kun Z.

Folytatódott az a program a somogyi megyeszékhelyen, amelynek keretében tanórai keretek között, ingyenesen tanulhatnak meg úszni a második osztályos tanulók. A programot 2011-ben indították, azóta pedig már az óvodások úszásoktatásával is bővült. A sikeres kezdeményezés Ketskés K. Endre nevét viseli. A neves úszóedző volt a kaposvári alapfokú úszásoktatás megalapítója, generációk nőttek fel a keze alatt.

A tanórai úszásoktatás teljes költségét, vagyis a tanmedence bérlését, a szakképzett oktatók bérét és a gyerekek buszos szállítását továbbra is a város állja. Ez az önkormányzat éves költségvetésből mintegy 10 millió forintos ráfordítást jelent.

 

Az elmúlt években több ezer gyermek tanult meg úszni a program keretei közt. A Virágfürdő fedett 25 méteres medencéjében szerdán délelőtt több, mint ötszáz kaposvári diák mutatta be tudását a záró szintfelmérőn. Elsőként háton, majd gyorson úsztak le 25 métert a kisdiákok. A gyermekek teljesítményük elismeréseként kis ajándékot is kaptak.

– Ezek a gyerekek már nagyobb biztonságban lesznek a strandokon, ez a szülőknek nagy segítséget jelent a nyaralás alatt – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – A város egészen addig folytatja az oktatást, amíg minden kaposvári iskolás meg nem tanul úszni, vagyis örökre. Nagyon büszkék vagyunk rátok, hogy elsajátították ezt a tudást. Köszönjük az edzőknek, testnevelőknek és a szülőknek is, hogy erre lehetőséget adnak. Kérlek benneteket, hogy akkor is gyertek le az uszodába, ha már 3., 4., vagy 5. osztályba jártok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában