Galéria

2017.07.25. 22:31

Paták dobogásától lesz hangos az akadémia

A tizenkilenc résztvevő nemzet bevonulásával hivatalosan is elkezdődött a póni lovas Európa-bajnokság a kaposvári Pannon Lovas Akadémián.

Böcz Zoltán

Minden résztvevőt nagy taps fogadott. A hazaiakon túl az ír és olasz szurkolók is nagyban hozzájárultak a megnyitó ünnepség remek hangulatához.

A város nevében Szita Károly polgármester köszöntötte a nemzetközi publikumot, aki elmondta: az, hogy itt zajlik ez az Európa-bajnokság elismerés Kaposvárnak és a Pannon Lovas Akadémiának is. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora hangsúlyozta a zsúfolásig telt lelátók felé fordulva: örömteli, hogy az akadémia területe ismét megtelt élettel és sportkedvelőkkel.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a Nemzetközi Lovas Szövetség megbízásából az elmúlt években, évtizedekben tizenhat Európa- és világbajnokságnak adhatott helyszínt Magyarország nagy sikerrel. A hazai szövetségnek célja, hogy minél több emberhez, fiatalhoz eljuttassa ennek a sportnak a szeretetét – emelte ki nyitóbeszédében Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke.

Sárfalvi Péter helyettes államtitkár megerősítette a jelenlévőket abban, hogy a kormány is támogatja a lovassportot, hiszen ebben az évben további három nagy eseményt támogat. – Így teljesül az a törekvés, hogy minél több nemzetközi lovasversenyt hozzunk Magyarországra – folytatta a helyettes államtitkát.

A megnyitón Kassai Lajos lovasíjász kápráztatta el a lovassport kedvelőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában