horgászat

2018.04.24. 15:19

Többet fogtak az amatőrök, mint a profik

Negyvennél is többen próbáltak szerencsét az évadnyitó batéi horgászversenyen. A profiknál a szomszédos Baranya megyéből, Pécsről és Komlóról is érkeztek versenyzők, s az amatőrök mezőnyében is voltak, akik jóval a megyehatáron túlról jöttek. Hiába na, a batéi tónak varázsa van: szeretnek ide (vissza)járni lógatni.

Fenyő Gábor

Amúgy az időre egy rossz szavuk nem lehetett a résztvevőknek, mint ahogy a fogásra sem; az öt órás viadalon ugyanis több mint 600 kilónyi hal került a szákokba. Csak érdekességként: az amatőr verseny győztese kerek 15 kilóval verte a legjobb profit... Főleg pontyok és amurok kerültek a szákokba, de kárászok is akadtak horogra, sőt, az egyik versenyző harcsát is fogott. Ha valaki testesebb halat akasztott – volt rá bőven példa –, azt gyorsan mérlegelték a szervezők, had kerüljön vissza minél előbb a vízbe.

A profiknál (10 induló) Vermes Béla nyert (29,9 kg), megelőzve Hoborka Bélát (28,25 kg) és Illés Jánost (22,9 kg). Az amatőröknél (29 induló) Váradi Ferenc győzött (44,9 kg), míg a második hely Kalapáti Sándornak (37,25 kg), a harmadik pedig Pachnik Szabolcsnak (29,6 kg) jutott.

Két gyermek is vállalta a batéi kihívást. Csike Boglárka 10,8 kg-nyi halat fogott; a zsákmánya egy-egy kárászból és pontyból állt, ám utóbbi közel 10 kg-ot nyomott, s hogy még érdekesebb legyen a történet, egy négy méteres spiccbottal akasztotta meg. A mezőny legfiatalabb tagja, a mindössze öt éves Pachnik Panna szákja sem maradt üresen.

A legnagyobb hal kifogójának járó különdíjat Váradi Ferenc vehette át; a pontya öt deka híján 11 kilót nyomott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában