Váltás

2017.09.26. 17:51

Varga Attila edző váltotta Disztl Lászlót Siófokon

A kieső helyen álló siófoki klubnál Varga Attilára hárul a feladat, hogy megállítsa a zuhanását a harmadosztály felé.

Keszthelyi Zoltán

A 48 éves tréner dolgozott már a másodosztályban Cegléden, Soroksáron és Mezőkövesden is, igaz sikereit a harmadosztályban aratta. Varga Attila a legutóbbi szezont Cegléden kezdte; 11 forduló alatt tíz pontot szerzett az újonccal, ám a folytatást már nem vele képzelték el. Az év elején Hatvanban dolgozott, ahol az utolsó tizennégy fordulóban kellett volna benn tartani a kieső helyen álló együttest a harmadosztályban, ám ez nem sikerült hiába szereztek 14 bajnokin 19 pontot.

– Számos meglepetést ért a klubnál, amely sajnos nem abba az irányba hatott, ami célravezető lett volna, ennek ellenére három pontot múlott az egész – nyilatkozta a hatvani időszakról, majd azt is hozzátette: azt a évet szerény módon akarta megúszni a ceglédi klub, és mint tudjuk, olcsó húsnak híg a leve.

Az elmúlt években Varga Attila a Soroksárt és a Ceglédet is a másodosztályba vezette, az előbbivel még bajnokságot is nyert, ám ebben az osztályban a „Sorival” húsz, míg utóbbival tizenegy fordulót ért meg, vagyis nem tudta befejezni a szezont. – Semmiből építettem várat – nyilatkozta csalódottan a tréner például soroksári menesztése után. Kétségtelen remekül dolgozott Soroksáron, de akár Cegléden is, csapatai stílusos, szervezett futballal rukkoltak elő, ezért is meglepő, hogy valamilyen oknál fogva nem tudta befejezni a megkezdett munkát egyik klubnál sem.

– Nyilván minden edzőváltás azért történik, hogy változás álljon be, nemcsak az eredményekben, hanem akár a hozzáállásban, a mentális képességekben – nyilatkozta a klub honlapjának Varga Attila. – Megpróbálom az általam felállított filozófiát átvinni a csapaton, legfőképpen azt az öt mentális követelményt, ami arról szól, hogy egy mérkőzésen hogyan kell pályára lépni egy profi labdarúgónak.

– Szeretném természetesen azt a szemléletet is átültetni a csapat minden tagjára, amit én képviselek – tette hozzá. – Így egy edzés után is remélem mondhatom, hogy ez elég lesz, és bízom benne, hogy jobban megismerve a játékosokat majd kijelenthető lesz az is, hogy a célunkat elérjük. Az öt fontos dolog ehhez: az alázat, az akarat, a küzdeni tudás, a győzni akarás és a tudatosság. A célunk pedig nem más, mint stabilizálni a BFC Siófok helyzetét a jelenlegihez képest. Nagyon bízom benne, hogy ez a munkavállalásom sikerrel fog záródni.

A BFC Siófok csapata szombaton 15 órakor a Szolnok vendégeként lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában