Hírek

2005.03.22. 00:00

Új vallomást tett Farkas

Az olimpiai birkózóbajnok új vallomásából az is kiderül, hogy tavaly novemberben mégsem papagájait akarta megetetni az anyja nevén lévő, XVII. kerületi családi házban.

Szemán László

Módosította korábbi vallomását Farkas Péter (37) a BRFK Vizsgálati Főosztály szervezett bűnözés elleni osztályán – tudta meg a Reggel. A rendőrök több hónapos operatív nyomozást követően tavaly októberben rohanták le a Farkas Péter édesanyja nevén lévő, XVII. kerületi házat. A kötöttfogású olimpiai birkózóbajnok meglépett a rendőrroham elől, ám néhány óra múlva a XV. kerületben elfogták. A Rákoscsaba-Ótelepen, a Vízforrás utcában lévő családi ház melléképületében, egy tökéletesen felszerelt ültetvényen ötezer tő indiai kendert találtak a nyomozók. A helyszínen elfogták Farkas testvérét, Károlyt, valamint N. Pált, akit a testvérek bíztak meg a házgondnoksággal, egyebek mellett kertészkedéssel.
Az elfogottak azt vallották, hogy a melléképületet bérbe adták egy vállalkozónak. Arról nem tudtak, hogy a vállalkozó mire használta bérleményét. Farkas Péter azt állította, hogy ő csak gyermekei kedvenceit, a házban élő két, nagy testű papagájt ment megetetni. Megijedt a rendőröktől, azért menekült el.
A továbbra is előzetesben lévő birkózóbajnok néhány napja módosította első vallomását. Elismerte, hogy tudtak a kenderültetvényről. Azt állította, hogy öccse öt nappal a rendőri rajtaütés előtt hívta ki Rákoscsabára, ahol megmutatta a melléképületben az ültetvényt. Károly elmondta neki, hogy megrendelésre termesztik N. Pállal együtt a kendert, ám a megrendelő még szeptemberben közlekedési balesetben elhunyt. A testvérek megvitatták a teendőket, majd úgy döntöttek, hogy megsemmisítik az ültetvényt és a berendezéseket. Farkas vallomása szerint beszereztek néhány eszközt a megsemmisítéshez, és éppen azon a napon akarták elvégezni a munkát, amikor a rendőrök megjelentek a házban.

Vádjavaslat csak ősszel

A BRFK Vizsgálati Főosztályán már csak szakértői véleményekre várnak. Hiányzik többek között a lefoglalt növény kábítószer-tartalmát megállapító vizsgálat eredménye és a helyszínen rögzített DNS-minták azonosítása. Az utóbbira a szakértők leterheltsége miatt még hónapokig kell várni. A vádemelési javaslat legkorábban ősszel készülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!