Hírek

2005.08.12. 00:00

Meglehetősen gyenge a strandok idei forgalma

A jelek szerint ismét meglehetősen gyenge szezont zár – gyakorlatilag augusztus 20-án – a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. (BGYH Rt.). – Egyszerűen katasztrofális – mondta a strandok idei forgalmát firtató kérdésre a BGYH Rt. illetékes osztályvezető-helyettese.

B. B.

Kiss Ferenc úgy fogalmazott: a kezdet még biztató volt, a strandoknál a májusi jó időben még reménykedtek. Aztán jött egy közepes június és július, majd az augusztus, amely a jelek szerint úgy, ahogy van, elveszett. Hiába volt tehát jó vagy legalább elfogadható a három első hónap, a részben eltelt, részben még hátralévő negyedik miatt megint nem lesz jó az egyenleg. Az elmúlt hetek időjárása nem kedvezett a strandolásnak. Két olyan nap is volt – ezen a héten hétfő és kedd –, amikor a strandok ki sem nyitottak.

Ha nem történik valami csoda – márpedig az időjárási előrejelzések egyáltalán nem kecsegtetnek kánikulával –, a 2005-ös strandidény alig lesz jobb, mint az elmúlt tíz év mélypontjának számító tavalyi. Akkor 260 milliós vesztesége volt a BGYH Rt.-nek. A szezon augusztus 20-án gyakorlatilag véget is ér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!