Hírek

2006.12.20. 13:02

A polgármester feleségének cége érintett a szemétbotrányban

A rendőrség a Németországból származó bálázott szemét illegális elhelyezése miatt indított nyomozás eddigi eredményeként a hét gyanúsított és öt őrizetbe vett ember közül négynek az előzetes letartóztatását javasolja az ügyészségnek; a vizsgált gazdasági társaságok között van a Szinkron 99 Kft. - közölte szerdán az MTI-vel a rendőrség.

BAMA

A nyomozás során olyan gazdasági társaságok tevékenységét vizsgálja a bíróság, melyek a Németországból, illegálisan behozott bálázott szemét szállításával és elhelyezésével kapcsolatba hozhatók, köztük van a Szinkron 99 Kft. - mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a gyanúsítottak között a gazdasági társaságok tulajdonosai és tanyatulajdonosok vannak, akik közül ötöt őrizetbe vettek, de csak négynek az előzetes letartóztatását javasolják. A letartóztatásra javasoltak között egy nő és három férfi van.

A hatályos cégbejegyzés szerint a Szinkron 99 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. székhelye Kunbaja, Zalka Máté u. 2. szám alatt van, amely egy családi ház. A gazdasági társaság önálló képviseleti joggal felruházott vezető tisztségviselője Halász Istvánné, a település polgármesterének felesége. Az MTI kérdésére a rendőrség szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy Halász István és Halász Istvánné az őrizetbe vett és letartóztatásra javasolt emberek között van. A távirati irodának szerdán a kunbajai polgármesteri hivatalban megerősítették, hogy Halász István polgármester nem jelent meg hivatalában.

Ezek is érdekelhetik