Hírek

2007.06.05. 14:31

Ártatlanok ültek az M1-es pályán elkövetett rablásért

BAMA

Semmi köze nem volt az M1-es autópályán márciusban történt pénzszállító-támadáshoz annak a két fiatalembernek, akiket a lövöldözés után elfogtak és előzetes letartóztatásba is helyeztek. Az egyik férfi ügyvédje szerint hamar nyilvánvalóvá vált, hogy tévedtek a hatóságok, az ügyészség azonban állítja, nem követtek el hibát, egyszerűen a véletlenek szerencsétlen összjátékáról van szó.

A március 22-én, az M1 autópályán ismeretlenek támadtak meg egy pénzszállító autót. Még ezen a napon a rendőrség bejelentette, hogy elfogták a tetteseket, két gyulai fiatalembert. Áprilisban azután elengedték őket, azzal az indoklással, hogy szökésüktől nem kell tartani.

Mára kiderült, hogy a két gyulai fiatalembert alaptalanul gyanúsították meg a támadással. Az erről szóló végzést a Pest Megyei Főügyészség adta ki, állásfoglalásuk szerint nem követtek el semmilyen hibát, a körülmények szerencsétlen összjátékáról volt szó. A tanúk által leírt autó „nagyjából” megegyezett azzal, amilyenben a két fiatalember ült, a pénzszállító megtámadása és az őrizetbe vételük között pedig volt rá lehetőségük, hogy lehajtsanak a sztrádáról és megszabaduljanak a fegyverektől.

Ezek is érdekelhetik