Hírek

2007.06.12. 16:57

Elrendelték az egyik tanú védelmét a Zsanett-ügyben

Elrendelték a Múzeum körúti erőszak ügyében az egyik tanú személyi védelmét, miután azt állította: a sértett - a sajtóban E. Zsanettként szereplő 21 éves lány - megfenyegette, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit megbeszéltek – tudta meg az MTI kedden magát megnevezni nem kívánó, az ügyet jól ismerő forrástól.

BAMA

Állítólag a tanú június elején jelezte a hatóságoknak: E. Zsanett előző este felhívta, és megfenyegette, hogy „baleset" fogja érni, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit előzőleg "megbeszéltek".

Tuza Péter, E. Zsanett jogi képviselője így reagált: „Ha egy mondatnál többet foglalkoznék minden egyes ostobasággal, ami a Zsanett-ügyben megjelent, akkor Zsanetten kívül semmilyen más ügyfelem nem maradna". Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte: valóban elrendelte az ügyészség egy tanú személyi védelmét, amit a rendőrség hajt majd végre.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság május 19-én helyezte előzetes  letartóztatásba azt az öt rendőrt, akiket a Múzeum körúti erőszakos  közösülés elkövetése miatt vettek őrizetbe. A Fővárosi Bíróság keddi közleménye szerint a bíróság helyben hagyta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról szóló végzést.

Ezek is érdekelhetik