Hírek

2007.06.07. 15:40

Kondorosi szerint kevesebb főnökre van szükség a rendőrségen

BAMA

A rendészeti tárca államtitkára egy tegnap megjelent lapinterjúban kifejtette: „a korrupció melegágya a teljesítménytől független, szerény anyagi ösztönzést nyújtó bérrendszer; a jól teljesítő rendőröket meg kell fizetni.” Kondorosi Ferenc, aki „Át kell alakítani a rendőrséget!” címmel jelentette meg egy dolgozatot, arra hívja fel a figyelmet, hogy a megtépázott mundér becsületének helyreállítása érdekében az egész szervezet tevékenységét és irányítását rövid idő alatt át kell alakítani.

Nem elegendő tehát szervezeti reformokat konstruálni. Az államtitkár kritikus hangú írásában ez áll: a rendőrségi beruházások egy része csak kampánycélokat szolgált, így például  átgondolatlanul fejlesztették a gépjárműparkot.” Kondorosi nem titkolja, egészségtelennek tartja, hogy ma minden ötödik rendőr vezetői beosztásban van. Előléptetésük oka, hogy csak így tudják megfizetni őket. „Óhatatlanul szükség van egy új rendőrségi előmeneteli rendszerre, amely új alapokra helyezi a jelenlegi kaotikus jutalmazási, kitüntetési és előléptetési gyakorlatot” – fogalmazott  az államtitkár.

Álláspontja szerint a rendőrség és a határőrség tervezett összevonása során egyebek mellett csökkenteni kell a vezetői szinteket, lépcsőket is. Emellett szükségesnek találja, hogy létrejöjjön egy civil szervezeteket magában foglaló testület is, amely rendszeresen észrevételezné a szakminisztérium tevékenységét és a rendőrség  munkáját.

Ezek is érdekelhetik