Hírek

2008.06.25. 11:30

Havas Szófia havi 850 ezerért tanácsadó lesz?

Júliustól havi 850 ezer forintért tanácsadóként alkalmazná Havas Szófiát az Egészségügyi Minisztérium – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott szerződéstervezetből.

MNO

A szocialista egészségpolitikus, országgyűlési és fővárosi képviselő a jövő hónaptól határozott ideig, 2010. május 31-ig, vagyis előreláthatóan a következő választásokig „nyújthat szakmai segítséget” Székely Tamás egészségügyi miniszternek. A busás megbízásért cserébe Horn Gyula unokahúgának az egészségügy átalakítása, szerkezetváltása vonatkozásában kell közreműködnie többek között, valamint részt kell vennie „az intézményi működés hatékonyságát elősegítő szakmai prioritások meghatározásában”.

Az 1956-os forradalmat antiszemita, nyilas zavargásoknak minősítő, szavaiért bocsánatot nem kérő, s a katyini mészárlás emlékművének felállításáról szóló közgyűlési határozat elfogadásakor tüntetőleg kivonuló Havas Szófia szerződése 90 napos felmondási időt is tartalmaz. Jelenleg amellett, hogy országgyűlési képviselő, tagja a fővárosi közgyűlésnek is, ahol egészségügyi tanácsnok. Korábban politikai pozíciói mellett a Szent János Kórház orvos-igazgatója volt, mint ahogy az Országos Gyógyintézeti Központot is vezette.

Ezek is érdekelhetik