Hírek

2010.01.11. 07:18

Bajnaiék két tucat állami üdülőt, szállodát értékesítenek ki

Több mint két tucat, most állami tulajdonban lévő üdülőt, villát és szállodát értékesíthet a kormányzat - tudta meg a Blikk.

Blikk

Úgy tudni, csak kettő, a Balatonőszödön és Tihanyban található üdülők maradnak az államnál, 14 szálloda üzemeltetésére pályázatot írnak ki, és 29 olyan ingatlan van, amit piacra dobhatnak.

Az átszervezések miatt 218 embernek már fel is mondtak a bezáró üdülőkben. A lap által megszerzett listán szereplő ingatlanok között van több százmilliós értékű óriásszálló és néhány tízmilliós vidéki villa is.

Nagyon korai még akár egyetlen szálloda eladásáról is beszélni, nem ez a cél, hanem hogy pénzt spóroljunk a költségvetésnek. A különböző üdülők, szállodák üzemeltetése évente több mint 1 milliárd forintba kerül az államnak, egyszerűen nincs ennyi pénzünk – magyarázta a lapnak az átszervezés okait Szollár Domokos kormányszóvivő.

Ki kell mondani: a kormány nem ért a szállodák működtetéséhez, abban a vendéglátós cégek jók, ezért írunk ki 14 üdülő üzemeltetésére nyílt közbeszerzési pályázatot – tette hozzá.

További 37 darab szállodára nem írnak ki pályázatot, azok a Miniszterelnöki Hivataltól a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-hez kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!