Nyaralóknak

2017.07.23. 22:37

Hétfőn is folytatódik a meleg, de változékony idő, a kánikulát eső zavarhatja meg az Adrián

Felhőszakadásra vagy akár jégesőre is készülhetünk, miközben akár 35 fok is lehet. Az Adrián sem zavartalan a nyár.

Hétfőn nyugat felől egyre több felhő érkezik, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Először főként nyugaton és északon, majd délután délnyugat felől egyre többfelé és akár több hullámban is várható zápor, zivatar felhőszakadással, helyenként jégesővel.

Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarokhoz kapcsolódóan viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30 és 35 fok között várható, de a tartósabban felhős és csapadékos északnyugaton több fokkal hűvösebb idő valószínű.

A Balatonnál a legmagasabb nappali hőmérséklet 29-30 fok körül alakul. Többnyire erősen felhős lesz az ég, napközben legfeljebb pár órás napsütés valószínű. Már délelőttől lehet zápor, zivatar kialakulására számítani a térségben, délután viszont intenzív zivatarzóna is érkezhet délnyugat felől, melyet felhőszakadás és jégeső is kísérhet. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál 27 fokos.

Az Adrián is hasonlóan alakul az időjárás: hétfőn is 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, de több helyen esőre is számítani kell. Dubrovnikban és Pulában 33, Zadarban 34 fok várható, Piranban 32 fokra kell készülni. Rab szigetén és Rijekában meleg, de esős idő várja a nyaralókat.

Ezek is érdekelhetik