Kék hírek, bulvár

2008.02.26. 13:22

7 milliót sikkasztott a körjegyzőség egykori pénztárosa

Hónapok után, több tárgyalást követően végre ítélet született az iharosberényi körjegyzőség korábbi pénztárosa ügyében. Három rendbeli sikkasztásban mondta ki bűnösnek a bíróság. Két év börtönt kapott négy évre felfüggesztve, továbbá egy millió forintos pénzbüntetést, s a perköltséget is meg kell térítenie.

Varga Andrea

Közel hétmillió forint jogtalan eltulajdonításáért kell felelnie. A most 50 éves asszony 1999-től dolgozott a körjegyzőségen pénztárosként. Többek között a rendszeres szociális segélyek és gyermekvédelmi támogatások pénzügyi elszámolását végezte, ezek átutalását, kifizetését irányította.

A vád szerint 2001 július és 2005 október között visszaélt  a tevékenysége során rábízott pénzeszközökkel, rendszeres haszonszerzésre törekedett. Az iharosberényi önkormányzatot 3,2 millió forinttal, az iharosit 1,9 millió forinttal, a pogányszentpéterit 1,7 millió forinttal rövidítette meg.
Vadócz Attila sajtóreferenstől megtudtuk: a vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen, az ügyész pedig három napi gondolkodási időt kért. Az ítélet így még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!