Kék hírek, bulvár

2008.04.29. 15:41

Véletlenül szívtájékon szaladt bele a veszekedő, ittas férj késébe

Szíven szúrta feleségét egy kaposkeresztúri férfi, mert az asszony nem végezte el a házimunkát. Tizenkét év börtön kapott.

Sonline

A 48 éves férfi és felesége 26 éve éltek kaposkeresztúri házukban. Három gyermekük született: a legnagyobb lány már elköltözött otthonról, a két kicsit intézeti nevelésbe kellett venni. Vélhetően azért, mert hogy a házaspár italozó életmódot folytatott, s ilyenkor gyakoriak voltak a veszekedések, a tettlegesség.

Így volt ez tavaly október 7-én is. Italozni kezdtek, s a férfi dél körül már szóvá tette, hogy felesége miért nem végzi el a házimunkát. A veszekedés addig fajult, hogy a férfi felkapott egy 12 centiméteres pengéjű konyhakést és mellkason szúrta feleségét. A szúrás egyenesen a szívbe hatolt, az asszony perceken belül meghalt. A férfi ekkor levetkőztette, lemosta, tiszta ruhát adott rá, majd átment a lányához, hogy jöjjön, mert az anyja rosszul van. Kihívták a mentőket, de akkor már csak a halál beálltát lehetett megállapítani.

A férfi a nyomozás során beismerte tettét, ám a tegnapi tárgyaláson már úgy nyilatkozott: az asszony csak véletlenül beleszaladt a késbe. A bíróság a férfit emberölés miatt tizenkét évi börtönbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és alkoholizmusa miatt elrendelte kényszergyógyítását.
Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!