Kék hírek, bulvár

2008.06.30. 08:09

Ételt oszt, sőt ruhát is gyűjt a polgárőrség Somogyban

A polgárőrség múltját, jelenét és jövőjét szimbolizáló felvonulással kezdődött a megyei polgárőrnap Balatonszentgyörgyön.

Vigmond Erika

Suchman Tamás országgyűlési képviselő arról is beszélt: a polgárőrségnek ereje van, amit az is mutat, hogy a somogyi szervezetekbe több mint háromezer ember tartozik. Az önkéntes szerveződés nem kritika, hanem kiegészítés.
Buzás László marcali rendőrkapitány úgy fogalmazott: a rendőrség harmadik szeme és keze a polgárőrség.

Szablics Istvántól, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől megtudtuk: Somogy, Zala, Veszprém megye polgárőr-szövetségei megalakították a civil koordinációs bizottságot. Az első évben, idén július elsejétől Somogy ad otthont az irányításnak. A feladat a Balaton-parti egyesületek összefogása, munkájuk összehangolása.

Egészen friss, hogy a közrend, közbiztonság, környezetvédelem, köztisztaság mellett, a karitatív szolgáltatást is a zászlajukra tűzték. Ruhákat gyűjtenek majd, véradást szerveznek, s amennyiben anyagi lehetőségeik megengedik: ételosztásban is részt vesznek.

A házigazda polgárőr-egyesület elnöke, Györei József elmondta: a szentgyörgyiek jól végzik a munkájukat, amire bizonyíték, hogy az Év Polgárőr Egyesülete címet is megkapták. Pályázataik is sikeresek voltak, így jutottak például autóhoz, videokamerához. Elárulta azt is: hat önkéntessel nemrégiben létrehozták a vízi polgárőrséget is Balatonszentgyörgyön.

Ez a nap azonban nem a munkáról, hanem az ünneplésről szólt a kitüntetések és oklevelek átadása után csapatok közti versenyekkel, rendőrségi, tűzoltósági bemutatókkal, főzőversennyel és sok-sok műsorral. Persze szóba kerültek komolyabb témák is, például hogy idén először az ország keleti részéből érkezőkkel erősítik meg a nyárra a balatoni szervezeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!